ASF:Legea finanţării participative a intrat în vigoare

V.G.
Piaţa de Capital / 23 august 2022

Legea finanţării participative a intrat în vigoare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat astăzi că legea finanţării participative a intrat în vigoare, informează News.ro.

Legea prevede dispoziţii exprese privind desemnarea ASF în calitate de autoritate responsabilă cu îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute în regulamentul european, precum şi sancţiunile aplicabile în cazul nerespectării prevederilor acestuia, termenele de depunere a documentelor în vederea autorizării în calitate de furnizor european de servicii de finanţare participativă, condiţiile de retragere a autorizaţiei.

Finanţarea participativă (crowdfunding) reprezintă un tip de activitate în cadrul căreia un furnizor de servicii de finanţare participativă, fără a-şi asuma el însuşi riscuri, administrează o platformă digitală, deschisă publicului, pentru a pune în legătură sau pentru a facilita punerea în legătură a potenţialilor investitori sau împrumutători cu mediul de afaceri care caută finanţare. O astfel de finanţare ar putea consta în împrumuturi, achiziţionarea de valori mobiliare sau alte instrumente admise în scopul finanţării participative.

Finanţarea participativă oferă o sursă alternativă de finanţare, inclusiv de capital de risc, dar poate oferi şi alte beneficii pentru afaceri: aceasta poate valida o idee de afaceri, poate oferi antreprenorilor acces la un număr mare de persoane furnizând perspective şi informaţii, fiind totodată şi un instrument de marketing.

"Având în vedere că, până la apariţia Legii nr. 244/2022, în România nu a existat un act normativ care să reglementeze în mod expres activitatea de finanţare participativă, A.S.F. s-a implicat activ atât din punct de vedere tehnic, cât şi în ceea ce priveşte întregul proces de avizare interinstituţională care a precedat adoptarea şi intrarea în vigoare a acestei legi", arată ASF.

Legea nr. 244/2022 prevede dispoziţii exprese privind desemnarea ASF în calitate de autoritate competentă responsabilă cu îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute în Regulamentul (UE) 2020/1.503, precum şi regimul sancţionatoriu aplicabil în cazul nerespectării prevederilor acestuia, termenele de depunere a documentelor în vederea autorizării în calitate de furnizor european de servicii de finanţare participativă, condiţiile de retragere a autorizaţiei, cerinţele referitoare la comunicările publicitare şi limba în care fişa cu informaţiile esenţiale privind investiţia poate fi pusă la dispoziţia potenţialilor investitori etc.

"În calitate de autoritate competentă în România pentru îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute de Regulamentul (UE) 2020/1.503, ASF este deschisă unui dialog tehnic, eficient şi constructiv cu entităţile care urmează să solicite autorizarea în calitate de furnizori de servicii de finanţare participativă", mai arată autoritatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro