Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

ASF - Nicoli a câştigat poziţia de membru în board-ul FP

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

ASF - Nicoli a câştigat poziţia de membru în board-ul FP

Potrivit supraveghetorului pieţei, persoana aleasă de acţionari este cea care a întrunit cele mai multe voturi "pentru" 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că Vivan Nicoli a câştigat fotoliul de membru în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea (FP) la alegerile din data de 4 septembrie, se arată într-o notă publicată de Fond pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia supraveghetorului pieţei vine în ciuda faptului că, pentru Vivian Nicoli, 84,53% din voturile legal exprimate au fost "pentru", procentaj mai mic decât cel al contracandidatului său Florian Munteanu, în favoarea căruia s-au contabilizat 84,97% din voturile legal exprimate de acţionari.

Totuşi, ASF susţine că persoana aleasă de acţionarii FP este cea care a întrunit cele mai multe voturi "pentru", respectiv Vivian Nicoli, ce a cumulat 3,13 miliarde de astfel de voturi, faţă de candidatul Florian Munteanu, ce a primit numai 0,749 milioane de voturi "pentru".

"În cazul acţionarilor care s-au abţinut de la exprimarea unui vot pentru Florian Munteanu, dar au înţeles să-şi exprime votul pentru Vivian Nicoli, nu se poate considera că s-au «abţinut» de la exprimarea votului", se arată în raportul ASF publicat de Fond.

Este o poziţie ce vine în condiţiile în care, pentru candidatul Munteanu, 2,548 miliarde din voturile exprimate au fost "abţineri", faţă de numai 11,2 milioane câte au fost contabilizate în dreptul candidatului Nicoli.

În plus, supraveghetorul pieţei somează Frankiln Templeton, administratorul FP, să adopte în cel mai scurt timp posibil măsurile ce se impun în vederea reflectării voinţei acţionarilor exprimată prin vot săptămâna trecută.

Iniţial, Frankiln Templeton a decis o nouă convocare a acţionarilor FP în care aceştia să-şi exprime opţiunea pentru ocuparea fotoliului vacant.

Florian Munteanu a fost susţinut de acţionari instituţionali din ţara noastră, în timp ce Vivian Nicoli a fost susţinută chiar de FP, în favoarea sa Comitetul Reprezentanţilor Fondului emiţând, la finalul lunii iulie, o recomandare de vot.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS