ASF retrage autorizaţia de funcţionare a Euroins România şi constată insolvenţa societăţii

D.T.
Bănci-Asigurări / 17 - 19 martie

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

Actualizare Radu Soviani: "Parlamentul să revoce conducerea ASF, responsabilă de dimensiunea fraudei de la City Insurance şi a găurilor de la Euroins!"

Radu Soviani cere Parlamentului să revoce conducerea ASF, responsabilă de dimensiunea fraudei de la City Insurance şi a găurilor de la Euroins. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Radu Soviani a precizat: "Sunt la ASF. După doi ani de la momentul în care ASF ştia de problemele de solvabilitate de la Euroins, astăzi a retras autorizaţia, constantând un deficit de 2 miliarde de lei în ceea ce priveşte solvabilitatea Euroins (capacitatea de a face plăţi). Suma a crescut exponenţial de la momentul 31 martie 2021, de la care ASF ştia că Euroins nu raportează tote litigiile şi nu constituie capitalul necesar. Probabil că atunci necesarul de solvabilitate era de 300-400 de milioane de Lei. Diferenţa este rezultatul nesupravegherii reale de către ASF, care, din postura de complice la dimensiunea fraudei de la City Insurance pare să devina autor la dimensiunea fraudei de la Euroins, la fraudarea banilor asiguraţilor şi în cele din urma a bugetului. Purtătorul de cuvânt al ASF, prietenul meu de la The Money Channel, a refuzat să îmi dea interviu, motivând că nu are mandat. Am făcut solicitarea să ceară mandat de la Nicu Marcu. Presimt că simplul cuvânt «mandat» îl face să tresare. Parlamentul să revoce conducerea ASF, responsabilă de dimensiunea fraudei de la City Insurance şi a găurilor de la Euroins!"

---

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ca administrator interimar al societăţii, cu sarcina de a asigura administrarea şi conducerea activităţii asigurătorului şi adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuţiile conducerii societăţii se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

La data de 30.06.2022 societatea nu deţine fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situaţie care se menţine şi la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinţei de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizaţiei a fost luată în condiţiile în care situaţia Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluţie, se arată în comunicat.

Decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situaţiei Euroins România. În acest sens, menţionăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acţiuni intense de control care au avut drept rezultat evidenţierea situaţiei reale a societăţii. Între februarie 2020 şi ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancţiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acţiuni de control. Toate sancţiunile aplicate de ASF societăţii Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanţele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor.

Opinia Cititorului ( 51 )

 1. Si noi acum cu cine votam????

  1. Cu Nicu Marcu; sub conducerea lui au avut loc 2 falimente ale societăților de asigurări, iar mafia de la Sif 1 a înghițit și devalizat Sif 5.

   tot timpul aud mirari ca intermedierea financiara e scazuta,ca pe BVB la noi nu investeste lumea de needucata financiar ce e

   acum pietele mondiale sunt la un click distanta,ce te-ar impinge sa investesti la BVB unde suravegheaza unii care pastoresc falimente uriase devalizand Romania? 

   Bravo! Ai pus punctul pe i! Cu atata coruptie pe piata Aero, brokeri tzepari sau orbi, un Asf caruia ii pasa doar sa existe pentru a rasplati clientela politica - nu vor mai exista multi ani finantari de capital prin Aer0. Poate se trezesc Bvb si brokerii care mai au un pic de demnitate (exclus BRK su Goldring..), ca e si in interesul lor sa curete piata de coruptii pe care tot ei i-au adus.. nu doar sa ii mangaie pe cap

   Comvex

   Urmare la acest faliment, coroborat cu falimentul celelaltei societati cu preturi mici la asigurarile auto, City I., vor urma 2 efecte pentru care sunt responsabili idiotii care ajung in functiile de conducere din sistemul bugetar si sustinatorii lor din politica care i-au numit si tolerat acolo:

   - se vor scumpi preturile asigurarilor auto (din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela ca societatile de asigurari cauta se evite vanzarea de RCA-uri, asa cum nu asigura apartamentele din cladirile incadrate in clase de risc seismic) 

   - multi cetateni nu isi vor mai cumpara politele auto RCA si din acest motiv vor avea de suferit soferii de buna credinta ale caror masini vor fi lovite de cei fara polite.

   Inca o data sistemul politic bolnav din Romania care protejeaza idiotii si infractorii, loveste in omul corect si de buna credinta, iar castigatorul, din pacate, va fi partidul AUR al huliganilor sustinuti si coordonati din estul bolsevic.  

   Absolut corect. Toata piata financiara va fi afectata nu doar asigurarile. Marcu si Rosu trebuie sa raspunda penal impreuna cu toata conducerea ASF.

   Păi dacă sistemul politic este bolnav stimabile domn, dumneata ce propui? Să-i votăm tot pe bolnavi?

   Cu mecanicul de locomotiva!

   Un mecanic de locomotiva, cu salariul mic, atunci cand greseste si produce pagube de cateva zeci de milioane de lei, este pus sa suporte pagubele. 

   Un cumatru din ASF, numit si sustinut politic si remunerat cu un salariu urias (impreuna cu gasca de incompetenti de acolo), atunci cand produce pagube de cateva miliarde de lei (cazul City Insurace), este pastrat in functie ca sa produca si alte pagube ceea ce se si intampla acum. 

   Primul deraiaza o locomotiva si este pus sa plateasca, al doilea deraiaza piata asigurarilor auto (pe langa cea imobiliara unde 3 SIFuri au fost preluate si devalizate sub supravegherea lui), este lasat in continuare la manete si mai deraiaza o data aceeasi piata, iar in final nu pateste nimic. 

   Unde sunt justitia, egalitatea si echitatea in tara asta?

   Marcu asta, care a tot tras cu arcul in noi, cand plateste pentru toate pagubele produse romanilor prin incompetenta lui si a subordonatilor lui? Dar cei care l-au numit, sustinut si mentinut acolo desi era clar pentru toata lumea ca omul este cel putin tampit (pentru ca numai omul prost repeta aceeasi greseala, sau cel corupt) cand platesc pentru greseala asta? 

   Este rau cu bolnavii, dar chiar si asa traiesc mai bine cu bolnavii mei decat traieste rusul sau chinezul cu bolnavii lor, asa incat evident ca voi vota ca de fiecare data pana acum, cu raul cel mai mic, exprimandu-mi totodata eterna "recunostinta" bolsevicului Ilici care ne-a ingropat pana la gat in cumetrii. Intre o viata ca a rusului sau ca a chinezului, sau ca a nord-coreanului, sirianului, iranianului si o viata ca a romanului, evident ca o prefer pe cea a romanului, cu toate inechitatile care inca exista aici la noi. Sper ca bolnavii nostri sa se insanatoseasca sau sa ne paraseasca si in locul lor sa vina niste oameni normali.

   Păi atunci nu te mai plânge și nu-i mai ocărî pe cei pe care îi votezi. Laudă-i! Când mergi și pui ștampila pe PSDPNLUSR fă-o bucuros și fii mândru de tine că datorită celor ca tine care l-au votat pe Ilici, nu mai trăim ca în Coreea de Nord.

   Iar peste câțiva ani să nu faci ca toți dezamăgiții ce-au pus ștamplia pe Neamț ca să-și dea seama abia după 10 ani ce fraieri au putut să fie.  

  Sa traiasca Nicu Marcu,ce a reusit omul asta intr-un timp asa scurt va fi greu replicabil!

  Sa prabusesti piata asigurarilor cu asa aplomb nu e la indemana oricui,trebuie multa supraveghre,intelegere,stiinta in finante.

  Il propun si la conducerea BNR ca tot schelalaie analistii ca e rezilienta piata bancara,facand imprudenta sa nu ia in calcul 'efectul Nicu Marcu&echipa' de sinecuristi(cate litere a batut in plus masina de scris?). 

  1. N-ar fi primul fost presedinte ASF care ajunge la BNR dupa ce si-a dat masura talentului in supravegherea pietei de capital si de asigurari. Vad ca despre Leo Badea nu prea vorbeste nimeni, desi si el a stat si a vegheat la toate cele de mai sus mai bine de 2 ani (2017-2019). Ba chiar avea (o mai avea inca?) visuri de Guvernator BNR. Poate pentru ca o fi fugit la timp?

  Buna ziua!Vrem sa stim cat trebuie sa contribuim,la ASF,la FGA.Unde se tine gratarul de vineri?Sa aducem si noi carbuni,carne,bani,facem vant cu frunze bosimanilor ca tot suntem babuini care exista doar ca sa le faca umbra.

  1. Pai deja contribui.. RCAul s-a dublat si continua sa creasca.

   Marcule, sper sa te trimita dna sa scrii si tu cate o carte pentru fiecare faliment guvernat de tine! 

  La poarta la ASF afis'nu mai sunati,iesim noi din cand in cand'

  1. Arogantii asefisti sinecuristi in frunte cu Marcu produc cate un faliment pe an. Asta realizare mai rar. Intram in cartea recordurilor ca tara si Marcu intra la categoria prostie si ticalosie.

  Nu mai bine angaja Putin pe ASF ca să curețe Ucraina?

  1. Daca am dori sincer victoria Ucrainei, l-am trimite pe Nicu Marcu la Kremlin.

  10% va fi contributia la fGA pentru ultimele doua falimente deci minim atat la fiecare polita,do the math la total piata RCA si vedeti cat benefeciu a adus tarii ASF!nici nu pun ce salarii au,presupunem ca sunt 0 alea.Asta este eficienta muncii lor,asta au produs.Nu pun subdezvoltarea pietelor supravegheate de ei,deci pierdere de venituri potentiale in PIB,datorata inerentei lipse de incredere a investitorilor sa-si puna banii in asemenea haznale unde vegheaza niste ASFisti,ca altfel nu pot fi numiti.

  Cum Austria a scos Bulgaria din Schengen, am zis ca noi să nu stăm cu mâna în sân!

  Te zgarie pe ochi de cand citesti comunicatul ASF. Ceva gen "boss, noi ii tot controlam de 2 ani si ceva, le-am dat amenzi, nu am pierdut nici un proces, dar uite, nenorocitii, n-au pus banii si a trebuit sa ii bagam in faliment". Practic, toata lumea si-a facut treaba, operatia a reusit dar pacientul e mort. ASF se scuza intr-un mod de copil mic.

  Noi speram sa dispara Marcu, dar cred ca acolo e un cancer si mai mare, cu o gramada de alti incompetenti/corupti. Daca nu e extirpata toata tumoarea (ci doar varful ei, Marcu, plus, eventual mustaciosul ala care e sef la sector asigurari), lucrurile nu vor evolua in bine. 

  1. Incearca sa minta sa dea vina pe Euroins. Dar ASF ce a facut? Ce a supravegheat? Cum s-a ajuns la deficit de SCR de 400 de milioane de euro????? 400 de milioane, fratilor. Marcu nu a vazut, nu s-au facut analiza, nu s-a facut supreveghere? Au incasat 15000 euro pe luna si si-au dat prime. Haideti dna Kovesi, haideti ca de poate! Incepe tu cu consiliul ASF ca acolo gasiti principal ii vinovati.

   S-a ajuns ca si la City...ei s-au facut ca ii controleaza, aia si-au vazut de treaba. Dar le-a fost frica/au refuzat sa ia vreo masura, dintr-un motiv sau altul. Probabil, daca nu apareau atatea informatii in presa, inca ii controlau si acum, dar a explodat buboiul.

   Corect. Tolontan si Soviani sa traiasca. Restul presei lipseste.

  Acum sa vedem daca parchetul european a lui Kovesi EPO e bun de ceva ori e tot un ASF cu alta adresa.

  La DNA si DIICOT e doar alt loc special care se ocupa cu sectorul pensiilor,poa sa preia maine Somalia toata Romania cu o scrisoare nigeriana de garantie bancara ca nu se misca o foaie de dosar. 

  1. E la fel de bun ca și DNA. La datul în gură și anchetarea controlorilor de tren. De marea corupție a elitei conducătoare nu se leagă nimeni.

   Parchetul lui Kovesi are alt obiect de activitate, mai cercetati. Dar DNA-ul si DIICOTUL clar au dormit si dorm in papusoi, ca semnale au fost destul de-a lungul timpului.

  cE SE-NTAMPLA CU POLITA mea euroins? abia am facut-o de vreo 2 luni, pe un an.

  1. O CE BINE, acum am citit e valabila, dar totusi mai bine sa nu fac accident(am avut un singur accident din 2003 pn acum deci sunt sanse mari sa fiu ok)

   Sau nu e valabila decat 90 de zile pana la urma?

   E valabila inca 90 de zile dupa ce Tribunalul declara falimentul Euroins (presupunand ca mai e valabila pana atunci). Dar puteti sa o si denuntati inainte si sa incheiati alta, la alt asigurator, doar ca va veti recupera banii foarte greu, de la FGA.

  Sub toate aerele alea de mare destept Marcu a demonstrat cat de incapabil si limitat este. O nulitate cocotata intr-un post prea greu pentru el. Asa se intampla cand palaria este prea mare, cand sunt promovati incompetenti. Doua falimente care au distrus piata financiara City si Euroins pentru care Marcu este direct raspunzator. El si acolitii lui slugalaii Golovatic Florin, Ionescu Valentin, Musat Marilena, Voinescu Viorel, Maclea Dana Neculau, toti incompetenti, smenari, corupti.

  1. SI mai sus e la fel. CIne i-a pus acolo pe acestia? Cine i-a tinut in functie dupa ce s-a vazut de nenumarate ori ca-s incompetenti?

  ASF-ului cand i se retrage autorizatia de functionare?Ca acolo e buba cea mai mare.

  1. Ai dreptate. Parlamentul trebuie sa destituie conducerea ASF si sa ii dea pe mana Parchetului, altfel si fac partasi cu ei impotriva a milioane de romani.

  Wlassopol care a semnat scoaterea din redresare a Euroins este vinovat de catastofa care s-a produs. El trebuie sa fie cercetat penal si de DIICOT si de DNA. Asa se gaseste cate un prost care uita ca l-a pus nevasta in functie ca sa plateasca pensie alimentara babana si i se urca functia la cap se crede destept si ia el decizii, ca e sef, de. A luat decizii foarte gresite si sper sa faca puscarie pentru ele.

  Revocarea ca revocarea, urmariti si condamnati Nicu Marcu& Co.

  Dar parca hotii de la putere(politicienii) au dezincriminat neglijenta in serviciu. 

  Asseneee, bre, zi-ne tu care-i adevaru’ ca nu incalci legea de ani de zile fara sa patesti nimic fara sa ai un blat. Ca sa nu ai SCR si MCR si sa functionezi bine mersi trebuie blat mare de tot. Nu ne-o zice pe aia cu amenzile date de Marcu ca nu tine e harneala. Te-a amendat dar te-a lasat sa functionezi ilegal. Asta e mai mult o duiosie de indragostiti decat sanctiune. De aia ai zis la interviu ca nu vrei sa vorbesti de Marcu? Baaiiii, ce frumos, ce romantic. Da, hai totusi zi-ne te rog. Scoate si tu inregistrarile alea.

  E fe necrezut. Au dat 10 amenzi pentru va nu au pus acte la dispoziție in timpul controlului. Pai nu ETA mai eficient și preventiv sa le suspende activitatea?! Nu ETA clar ca refuzul ascunde insolventa?! Asta nu e supraveghere e priveghi la capul mortului. Exact ca la City , ca la toate câte se întâmpla in piața de capital și ce o fi și la pensii vom vedea. Astia trebuie rași de parlament pe loc.

  este aceiasi situatie ca si cu virgil popescu , statul mafiot , clasa politica , este complice cu acest individ pus la fel ca si chiritoiu si multi altii pentru a jumuli cetatenii . este inutil sa ceri tatal hotilor sa-l schimbe pe fii-su .

  Sunt curios cine devine acum noul lider pe RCA.Ca e o poziție de nedorit,după istoria ultimilor 8 ani.

  Una peste alta,este o alta dovada de putrefacție a statului român.Tinut în viata artificial de aparatele UE.Condus de o banda de ticăloși,păziți de structurile de forță fața de care sunt aserviți și menținuți la putere prin votul cohotei crescande de bugetari și pensionari,cărora le mai arunca când și cand un os de ros.

  Restul cauta scăpare,în cele patru zări.Dovada ca deja suntem sub 15 milioane. 

  1. Eazy Insurance pregatit de Marcu si Voinescu din timp.

  m-am saturat de gaveled si prostia celor de la ASF. solutia este sa fie destituiti imediat si cercetati penal. Prea multe falimente, ceva e putred in Danemarca. parlamentul ii pune parca pe cei mai prosti si mai corupti dupa care ne anunta ca trebuie sa platim de la buget prostia lor. e gresit! ei sa plateasca, Marcu si Rosu la puscarie!

  1. Procurorii are se ocupa de marile tepe, ca or fi cumva conectați la ce se intampla in tara asta chiar nu le e rușine? Sta tara in loc de pensiile lor speciale, intelegem toți și le acceptăm privilegiile sperând că întorc și ei cumva societății utilitatea funcției pe care o au. Adică sa ne apere și să ne scape de hoti. Eu constat ca dupa ce au arestat pe Alina Bica chiar nu am mai vazut dosare serioase. Poate o avea si ea dreptate cand spune ca a fost executată politic. Altfel, de neînțeles cum se fac asfistii ca lucreaza de ani de zile si produc pagube de sute de milioane euro la buget stand de șasepentru hoti. Suntem tanganica nicicum tara UE

  baieteii si fetitzilii !

  mesaj plin de vlaga si anticipare de la nea mos omida bancheru'.....  

  sunteti pregatiti? :)  

  fix ce ati trait in ultimii ani cu asiguratorii (asirom, city, euroins) veti trai CU TOTI JUCATORII DIN ZONA PENSIILOR PRIVATE (pilon 2 si 3 si ipoteticul pilon 4) in perioada 2028-2032 cand pensiile private fac... PUFFF! ... in aer!  

  ....cand se topesc pilonii, ca sa zic asa, intr-un mare unic si indefinit pilon :)  

  ....cand punctul de pensie va fi ajustat negativ de o sa va joace dintii-n gura (- x% ajustare negativa de 2 cifre procentuale) ....  

  pregatiti de dans? :)  

  dansuri sa fie, zic! :)  

  p.s. solutie: oaia care isi externalizeaza siguranta zilei de maine (pensie) e oitza sacrificata care va behai pe la cozi la paine sau in autobuze sau tramvaie la batranete.... beheee..am muncit o viata la uzina corporate si ....beheheheee ... m-au saracit ...behe! :)  

  solutia e economisirea si plasamentul si investitia in mijloace de generare de venit.  

  adicatelea voi sa fiti managerii propriului fond de pensie.  

  plasand in imobiliare, in capacitati productive, in actiuni (doar locale, doar de dividend, nu caterinci de actiuni)  

  oitza care isi externalizeaza siguranta blanitzei in ziua de maine... ajunge pe masa de Paste a golanilor!

  va salut si eu cu respect: behehe! :)  

  1. Legea nu imi da voie sa imi retrag banii de la pilonul 2 ca as face-o. Mi i-as administra singur. Asa sunt captiv si nu pot decat sa sper ca nu se intampla cum zici pufff disappeared! Mai ales ca este implicata si ASF insupraveghere imi creste exponential anxietatea.

   eu ce sa fac in afara de a avertiza?

   eu ma uit la banii din pilonii mei 2 si 3 (ii am pe amandoi) ca la bani pierduti sau furati din buzunar.

   eu stiu ca nu o sa ii mai vad si imim pare rau.. in pilonul 2 am peste 100.000 ron.... si urasc faptul ca efectiv... nu o sa fie ai mei cand de fapt sunt ai mei!  

   Eu nu am 100 000 in pilonul 2 dar cam pe acolo. Nu sunt bani f multi dar sunt multi daca esti de bun simt si pretuiesti banii munciti. Nu vreau sa ii consider pierduti. Daca se nationalizeaza pilonul 2 nu am ce sa fac, daca ii pierd pe mana ibbecilei ASF iar nu am ce sa fac. Nu ai vreo solutie?

   P.S. avertizezi, apreciez, dar am apucat sa cotizez….. :( 

  Lista falimentelor ASF: Asirom, Certasig, Lig, Astra, Carpatica, City Insurance, Euroins.

  Lista rusinii, a incompetentei si coruptiei: Misu Negritoiu, Cornel Coca, Leo Badea, Cristi Rosu, GOLOVATIC Florin, Marcu Nicu, Ionescu Vali, Doina Dascalu, Wlasopol Ovidiu. 

  Avem doua variante sa ne lasam mintiti sau sa se faca dreptate si sa se faca curatenie in mizarabila ASF. 

  1. l-ai uitat pe coruptul Marius Vorniceanu care habar nu avea asigurari dar care are un trecut urat mirositor. asta a angajat copiii si nora lui Oprea consilieri. marcu a dus mai departe mizerie asta cu angajarile politice vezi nevasta sefului de la ANI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro