Asirom foloseşte inteligenţa artificială pentru inspecţia de risc a poliţei CASCO

S.B.
Bănci-Asigurări / 08 martie

Asirom foloseşte inteligenţa artificială pentru inspecţia de risc a poliţei CASCO

Asirom VIG a îmbunătăţit fluxul de validare a inspecţiilor de risc aferente poliţelor de asigurare CASCO, prin implementarea unor noi tehnologii care folosesc inteligenţa artificială pentru a identifica şi evalua daunele existente la momentul intrării în asigurare, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit companiei, fotografiile folosite pentru generarea raportului de inspecţie sunt mai întâi analizate prin Solera Visual Intelligence, un instrument bazat pe inteligenţă artificială, care va precompleta raportul inspecţiei de risc cu avariile existente. Cu ajutorul tehnologiei AI, pot fi depistate toate avariile autovehiculului la momentul întocmirii raportului de inspecţie de risc, oferind o acurateţe mai bună în procesul de asigurare.

Noul flux dezvoltat pentru inspecţia de risc CASCO a fost conceput pentru a simplifica şi îmbunătăţi procesul de colectare fotografii de la client, precum şi pentru analiza automată şi documentarea stării curente a vehiculului, astfel diminuându-se riscul de eroare umană.

"Introducerea inteligenţei artificiale reprezintă o premieră pe piaţa asigurărilor din România şi ne bucurăm să fim pioneri în implementarea acestei tehnologii. Iniţiativa este, de fapt, încă un pas pe care Asirom îl face pentru simplificarea şi eficientizarea proceselor şi serviciilor, contribuind la creşterea vitezei de răspuns la solicitările clienţilor şi a gradului de satisfacţie a acestora", a declarat Cristian Ionescu, Preşedinte al Directoratului Asirom VIG.

Folosirea inteligenţei artificiale în depistarea şi evaluarea avariilor este un instrument pe care Asirom şi-a propus să îl includă în viitorul apropiat în procesul de instrumentare a dosarelor de daună, asigurând astfel transparenţa totală pentru client şi reducerea timpului de procesare a dosarelor de daună. Adiţional, inspectorii de daună vor avea la dispoziţie un asistent virtual care îi va ajuta în evaluarea avariilor şi propunerea soluţiilor tehnologice potrivite.

"Estimarea daunelor asistată de inteligenţa artificială va produce o schimbare majoră în industria asigurărilor auto. Sarcini repetitive de volum ridicat, precum inspecţii fizice, fotografiere şi raportare vor fi executate mai eficient datorită tehnologiilor digitale ca Visual Intelligence. Prin integrarea acestei tehnologii în procesul de inspecţie a riscurilor, putem susţine obiectivul Asirom de a spori viteza şi acurateţea în fluxurile sale de validare şi de a îmbunătăţi experienţele clienţilor", explică Aurel Ivan, Director General Audatex România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro