Asistentele şi informierele de la SCJU Craiova cer concediu de odihnă

A.P.
Internaţional /

Asistentele şi informierele de la SCJU Craiova cer concediu de odihnă

Aproximativ 80 de asistente şi infirmiere de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au depus cereri pentru efectuarea concediului de odihnă în următoarea perioadă. Directorul medical al spitalului a declarat că s-a constatat că se poate asigura permanenţa şi au fost aprobate cererilede concediu, potrivit News.

Directorul medical al Spitalului judeţean de urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu, a declarat, vineri, pentru News.ro, că cererile de concediu au venit din partea unor asistenţi medicali şi infirmiere, niciun medic nefiind printre cei care au solicitat acest drept.

"Conducerea nu vrea să îi lase pe aceşti oameni fără concediul de odihnă. Asistentul şef şi medicul şef şi UPU trebuie să se asigure că va exista continuitatea activităţii. Trebuie tratată cu multă responsabilitate această situaţie. Sunt unii care nu au avut concediu, alţii care au mai beneficiat de zile de concediu pentru că l-au luat fragmentat", a declarat directorul medical al unităţii sanitare.

Acesta a precizat că Spitalul Judeţean din Craiova este unitate medicală suport pentru Covid şi că este cel mai mare spital din regiune.

La fel ca multe alte unităţi spitaliceşti, cea de la Craiova se confruntă cu problema supraaglomerării.

Întrebată dacă acesta ar putea fi una dintre cauzele care au determinat valul de cereri de concediu, Cristiana Geormăneanu a răspuns: "Cu siguranţă este şi aceasta o problema, este o activitate intensă şi imensă, toată lumea este obosită, epuizată, însă trebuie să facem faţă (...) S-a constatat că se poate asigura permanenţa activităţii cu personalul rămas, întrucât este vorba despre cereri de concediu pentru perioade care nu se suprapun, pe parcursul lunii noiembrie. E dreptul oamenilor să îşi ia concediul, mai ales că din martie sunt suprasolicitaţi şi fizic şi psihic".

Aceasta a precizat că spitalul va angaja, fără concurs, pe perioadă determinată, personal medical mediu pentru Primiri Urgenţe şi Terapie Intensivă şi aşteaptă avizul ministerului de resort pentru angajaţii care şi-au exprimat disponibilitatea de a lucra în spital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie