Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România are un nou Consiliu Director

G.D.
Macroeconomie / 17 noiembrie 2022

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România are un nou Consiliu Director

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) are un nou Consiliu Director, ales pentru o durată de doi ani, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Consiliul Director al AAFBR a fost extins de la 5 la 7 membri, prin majorarea numărului poziţiilor de Vicepreşedinte de la 4 la 6. Scopul acestui demers a avut în vedere consolidarea capacităţii administrative a asociaţiei în vederea implementării unor proiecte importante atât pentru comunitatea analiştilor financiari, cât şi pentru publicul larg. Pe lângă alegerea Consiliului Director, membrii AAFBR au votat o Comisie de 3 cenzori pentru următorii doi ani şi o serie de amendamente la statutul de funcţionare al Asociaţiei, prin care s-a urmărit adoptarea unor schimbări administrative de natură să faciliteze dezvoltarea viitoare a activităţilor pe care şi le propune această Asociaţie profesională.

În urma votului, Preşedinte al AAFBR, pentru un nou mandat de doi ani, a fost aleasă Dna. Daniela Ropotă, CIIA, CESGA cu peste 17 ani de activitate în sectorul financiar, respectiv în analiza de investiţii, administrare de risc, evaluare şi modelare financiară.

De asemenea, cei şase Vicepreşedinţi, membrii ai Consiliului Director sunt următorii: Dl. Adrian Codirlaşu, CFA, Phd, experienţă de peste 20 ani în domeniul pieţelor financiare, Profesor Asociat Facultatea de Finanţe-Bănci, ASE lector la Institutul Bancar Român, Institutul de Studii Financiare şi Envisia.

Dna. Andreea Pălici, experienţă în activităţi cu privire la piaţa de capital, cercetare macroeconomică, lector pentru specialitatea economie la Institutul Bancar Român. Dl. Claudiu Vuţă, experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar şi comercial în cadrul unor companii fanion din domeniul energiei, logisticii şi comerţului internaţional, autor de numeroase analize economice publicate pe teme locale şi

globale.

Dl Flavius Jakubowicz, consultant fiscal cu experienţă profesională de peste 15 ani în taxe directe şi indirecte, proiecte de planificare şi reorganizare de business, optimizarea fluxurilor operaţionale, planificarea soluţiilor fiscale, due-dilligence fiscal; asistenţă şi reprezentare în controale fiscale, membru al CCFR, CECCAR, CAFR.

Dna. Iulia Corlănescu, MBA, experienţă de peste 20 ani în domeniul bancar în specializări precum relaţii cu investitorii şi agenţiile de rating, cercetare macroeconomică, finanţare externă şi factoring.

Dl. Mihai Căruntu, experienţă de peste 20 ani în domeniul pieţei de capital, analiza şi evaluarea companiilor listate, finanţe corporative.

Printre cele mai importante proiecte pentru următorii doi ani, noul Consiliu Director al AAFBR îşi propune să organizeze sondaje de opinie în rândul membrilor săi cu privire la identificarea unor tendinţe economice, să dezvolte proiecte importante în domeniul educaţiei financiare, să organizeze evenimente şi conferinţe cu teme financiare de actualitate şi să susţină un mediu propice de comunicare între membrii Asociaţiei, subliniază sursa citată.

De asemenea, AAFBR va urmări să faciliteze în continuare accesul membrilor săi la diverse programe de certificări profesionale precum Certified European Financial Analyst (CEFA), Certified International Investment Analysts (CIIA), Certified ESG Analyst (CESGA) şi la cursuri pe tematici solicitate în diverse zone de specializare ale profesiei de economist şi/sau specialist în domeniul financiar-bancar.

"AAFBR extinde numărul membrilor în Consiliul Director (CD) de la 5 la 7 având în vedere dezvoltarea Asociaţiei în cei peste 14 ani de activitate şi implicarea mai multor membri în coordonarea proiectelor cheie ale Asociaţiei. Aceştia au experienţă vastă în banking, pieţe de capital, fiscalitate şi analiză financiară, oferind astfel la nivel de CD o viziune amplă asupra sectorului financiar. Noul Consiliu Director are o structură echilibrată atât din perspectiva expertizei diverse, cât şi a egalităţii de gen, ceea ce creează premise favorabile pentru decizii bine documentate şi dezvoltarea în continuare a activităţii Asociaţiei", a declarat Daniela Ropotă, preşedinte al AAFBR în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6028
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0722
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8507
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.1286

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb