Asociaţia Brokerilor cere investitorilor să acorde atenţie sporită platformelor prin care tranzacţionează

S.B.
Piaţa de Capital / 22 mai

Asociaţia Brokerilor cere investitorilor să acorde atenţie sporită platformelor prin care tranzacţionează

Asociaţia Brokerilor din piaţa de capital avertizeaz investitorii asupra riscurilor majore la care se expun atunci când tranzacţionează instrumente financiare utilizând platforme online deţinute şi operate de entităţi care nu sunt autorizate sau înregistrate la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Dezvoltarea recentă a serviciilor de investiţii online oferă investitorilor numeroase oportunităţi, dar numai în măsura în care aceştia se asigură că furnizorii serviciilor sunt firme de investiţii care operează în legalitate pe teritoriul României şi că înţeleg riscul la care se expun tranzacţionând în special produsele derivate complexe sau cryptomonedele pe care unele platforme internaţionale le oferă.

Conform informaţiilor apărute recent în presă, în baza unui ordin european de anchetă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au destructurat un grup infracţional organizat care, în perioada 2017-2020, "a înfiinţat mai multe centre de asistenţă telefonică, prin intermediul cărora, folosind metoda "investment fraud", au prejudiciat aproximativ 33.000 de persoane". "Persoanele vătămate au fost induse în eroare şi determinate să investească diferite sume de bani pe platformele online controlate de membrii grupului infracţional organizat. În realitate, membrii grupului nu au efectuat investiţii, sumele de bani fiind colectate şi, ulterior, introduse în circuitul legal prin diferite metode de spălare a banilor." Prejudiciul total s-a ridicat la peste 89 de milioane de euro.

Asociaţia Brokerilor consideră că existenţa şi proliferarea pe teritoriul României a acestor grupuri infracţionale pot să conducă la descurajarea investiţiilor populaţiei în piaţa de capital, anulând eforturile brokerilor autorizaţi de a atrage tot mai mulţi investitori la Bursa de Valori Bucureşti. De aceea, este important ca autorităţile să acorde o atenţie sporită fenomenului şi să identifice la timp comportamentele ilegale.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Si ASF-ul iar doarme? Au dormit (au participat si protejat) in cazul fraudei City Insurance, au dormit (au participat si protejat) in cazul fraudei Euroins, dorm in continuare in cazul escrocheriei obligatiunilor VIVRE (oare ce favoruri au incasat de la Tradeville si Neogen Capital, Andrei Siminel si Calin Fusu, ca sa nu fac tam-tam?) acum efectiv se fac ca nu vad nimic in continuare... PSD cat mai are sa-i protejeze?

  1. Iarta-l doamne ca nu știe ce spune.

   Ba, cred ca chiar stie.

   Ferice de cei săraci cu duhul. Te compătimesc, amice .

   Mai bine te-ai ocupa putin de tine decat sa compatimesti pe altii. Ai atatea de facut ...

   Mai bine ia cornul şi sună întruna.

   Să suni până mor, către cerul senin... 

   Atunci asfinţi după creste luna

   şi cornul sună, însă foarte puţin. 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro