Asociaţia CONIL organizează Crosul CONIL - "Zâmbet pentru autism"

S.B.
Miscellanea / 31 martie 2021

Asociaţia CONIL organizează Crosul CONIL - "Zâmbet pentru autism"

Asociaţia CONIL organizează în perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL -"Zâmbet pentru autism", un eveniment virtual care marchează Ziua Internaţională a Autismului, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Echipa CONIL, împreună cu sportivi români consacraţi, precum Elisabeta Lipă sau Gabriela Szabo, jurnalişti şi voluntari vor alerga timp de trei zile în cursa zâmbetelor pentru a aduna cei 2.222 km necesari pentru a putea trimite în tabere de integrare copii şi tineri cu autism.

"Permanenta luptă pentru integrare şi acceptare a copiilor cu autism precum şi greutăţile întâmpinate de părinţi în asigurarea permanentă a programelor de recuperare şi intervenţie a copiilor şi tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute! Cu sprijinul remarcabil al domnului Eduard Novak, singurul campion paralimpic român, dar şi cu implicarea a numeroşi şi inimoşi performeri - sportivi, jurnalişti, artişti - sperăm să ducem mesajul nostru cât mai departe! Alergăm împreună pentru zâmbetul copiilor cu autism", declară Adela Hanafi, preşedinta Asociaţiei CONIL, organizator al evenimentului.

Obiectivul crosului este de a aduna împreună 2.222 Km, astfel încât cât mai mulţi copii şi tineri cu autism să poată fi trimişi în tabere de integrare. Evenimentul este organizat de Asociaţia CONIL, în parteneriat cu Decathlon România şi Clubul CSA Steaua Bucureşti, cu scopul de a susţine copiii şi adolescenţii cu autism în procesul de recuperare şi integrare şi de a promova un stil de viaţă sănătos.

"Una dintre marile provocări ale Asociaţiei CONIL este aceea de a face auzită vocea copiilor speciali şi a familiilor lor. Nevoile lor de acceptare sunt enorme. Respingerea, etichetarea, excluderea, lipsa de toleranţă şi de tact creează traume majore, care lasă urme timp îndelungat. Din punct de vedere al costurilor de recuperare, provocările sunt uriaşe. Asociaţia CONIL vine în sprijinul copiilor proveniţi din medii defavorizate, familii monoparentale şi a celor cu venituri mici. Pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, lipsa terapiei timpurii şi susţinute reduce dramatic şansele de recuperare şi integrare.

Din păcate, pandemia a afectat campaniile de strângere de fonduri ale asociaţiei, care s-au desfăşurat cu mare greutate şi cu rezultate mult mai mici comparativ cu anii anteriori.

Adela Hanafi a impresionat la începutul lunii martie juriul de la "Imperiul leilor" care s-a oferit să contribuie cu 40 de burse de studiu pentru un an de zile (20 din partea lui Dan Şucu şi 20 din partea Cristinei Bîtlan), o donaţie de 30.000 euro din partea lui Bogdan Micu, un buget de organizare de evenimente în locaţiile HoReCa ale lui Dragoş Petrescu şi o ofertă de 100000 euro din partea lui Mohammad Murad pentru amenajarea unei locaţii în care să funcţioneze viitoarea Şcoală Gimnazială CONIL, în care copiii să aibă şansa de a învăţa în baza unui curriculum adaptat, alături de o echipă multidisciplinară care realizează periodic planuri individualizate de intervenţie.", se arată în comunicatul CONIL.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro