Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România, declarată de utilitate publică

G.U.
Miscellanea /

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România, declarată de utilitate publică

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică, conform unei hotărâri apobate joi de Guvern, anunţă Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care precizează că în cele 309 uzine de asamblare din cele 27 de ţări ale UE se produc anual 19,2 milioane vehicule, sector care în Europa are peste 13,8 milioane angajaţi, relatează News.ro.

"Guvernul, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat Hotărârea de Guvern privind recunoaşterea Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România ca fiind de utilitate publică. Conform atribuţiilor sale, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri coordonează Comitetul Interministerial pentru Competitivitate, precum şi monitorizarea şi evaluarea Strategiei naţionale pentru competitivitate. Astfel, Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în calitate de autoritate administrativă competentă, a examinat cererea Asociaţiei şi a propus Guvernului României, prin prezentul proiect, recunoaşterea asociaţiei ca fiind de utilitate publică", precizează ministerul.

La nivel european, industria auto reprezintă unul din cele mai importante sectoare economice. În cele 309 uzine de asamblare aflate în cele 27 de ţări ale UE, se produc anual 19,2 milioane vehicule (autoturisme, camioane, autobuze).

Sectorul auto european angajează peste 13,8 milioane persoane, iar investiţiile anuale în cercetare se ridică la 57,4 miliarde euro anual. Totodată exporturile UE de vehicule şi componente generează un surplus al balanţei comerciale de 84 miliarde euro anual.

"Prin acţiunile pe care le-a derulat, încă de la înfiinţarea sa, Asociaţia Constructorilor de Automobile din România - ACAROM s-a dovedit un partener instituţional activ al Ministerului Industriilor, în prezent Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, contribuind semnificativ la strategiile de reindustrializare a României în sectorul auto, în implementarea regulamentelor şi legislaţiei cu privire la producţia de componente, în procesul de atragere a investiţiilor străine (colaborare cu Invest Romania, anterior ARIS), precum şi în organizarea de conferinţe, workshop-uri, programe comune având ca scop dezvoltarea industriei auto naţionale", mai arată ministerul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS