Asociaţia H.appyCities şi Ministerul Cercetării lansează proiectul "Digital Economy and Society Hub - DES Hub"

D.T.
Companii / 31 martie

Asociaţia H.appyCities şi Ministerul Cercetării lansează proiectul "Digital Economy and Society Hub - DES Hub"

Asociaţia H.appyCities, în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a organizat o serie de întâlniri începând cu luna septembrie a anului trecut, în cadrul proiectului "Digital Economy and Society Hub - DES Hub", dedicat urmăririi progresului digitalizării României, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, scopul proiectului a fost identificarea celor mai bune soluţii care să ducă la creşterea României în clasamentul european al digitalizării, măsurat prin Digital Economy and Society Index (DESI) al Comisiei Europene.

În urma acestor întâlniri lunare la care au participat peste 70 de reprezentanţi ai administraţiei publice, mediului de afaceri, celui academic şi ai societăţii civile, Asociaţia H.appyCities a elaborat documentul "40 de lucruri de făcut pentru a creşte economia şi societatea digitală în România". Acest document cuprinde o serie de propuneri şi soluţii identificate printr-un proces colaborativ, cu scopul de a accelera digitalizarea României şi de a o transforma într-un instrument de dezvoltare economică şi socială, arată sursa.

"Suntem bucuroşi să lansăm acest document, care reprezintă o sinteză a ideilor şi propunerilor discutate în cadrul întâlnirilor noastre. Considerăm că digitalizarea este cheia dezvoltării economice şi sociale în România şi suntem convinşi că propunerile noastre pot aduce o contribuţie semnificativă în această direcţie", a declarat Radu Puchiu, preşedinte al Asociaţiei H.appyCities.

Documentul lansat îşi doreşte să fie o bază de plecare spre asumarea de către administraţia publică a măsurilor care pot fi luate pentru a accelera procesul de transformare digitală a României. În cadrul proiectului DES Hub vor fi apoi urmărite progresele realizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro