ASOCIAŢIA INCOMING ROMANIA:''Ca să mai existăm şi să mai contăm pe harta turistică a Europei, lăsaţi-ne să primim turişti străini, să muncim''

G.U.
Miscellanea / 7 aprilie 2021

''Ca să mai existăm şi să mai contăm pe harta turistică a Europei, lăsaţi-ne să primim turişti străini, să muncim''

În urmă cu câteva zile a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Incoming Romania (AIR), care a dezbătut activitatea sa din ultimii doi ani şi a ales conducerea conform statutului, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

În urma dezbaterilor, membrii AIR doresc să transmită către autorităţi şi către piaţa turistică un mesaj de solidaritate şi de chemare la acţiuni mai rapide şi mai eficiente pentru susţinerea turismului românesc.

Membrii Asociaţiei Incoming Romania (AIR) au transmis următorul mesaj:

''Mai rezistăm? Până unde şi până când?

Sunt necesare acum măsurile de ajutor aprobate şi promise: granturile - măsurile 1 şi 2 şi urgentarea finalizării şi aplicării ajutorului de stat pentru turism. Activitatea de incoming (primire de turişti străini în ţară) în mod organizat este aproape nulă de un an şi inactivitatea va mai continua probabil şi în acest an.

Turismul de incoming reprezintă activitate de export pentru ţară prin aportul de valută adus în ţară de către turiştii care vin şi care vizitează România. Doar prin sprijinirea acestui segment vom putea ajunge la un excedent al balanţei de plăţi în turism (diferenţa pozitivă între ceea ce cheltuiesc turiştii români în străinătate şi ce cheltuiesc turiştii străini care vizitează România). Este un obiectiv pe care-l putem realiza mai rapid dacă există politici coerente în domeniu (ex. TVA redus pentru activitatea de incoming la fel cum primesc şi firmele care fac export de mărfuri).

Avem nevoie urgent de sprijin şi suţinere pentru deschiderea turismului în România şi în special a celui de incoming, cu definirea clară a condiţiilor: de intrare în ţară pentru turiştii străini, de derulare a serviciilor turistice în ţară pentru turişti străini şi pentru români; a condiţiilor în care turiştii străini pot primi servicii medicale pe baza asigurărilor de călătorie. Există multe agenţii specializate 100% în activitatea de incoming care au avut în 2020 pierderi de 100%, altele care au avut pierderi de 95-98% faţă de anul anul 2019.

Ca să mai existăm şi să mai contăm pe harta turistică a Europei, lăsaţi-ne să primim turişti străini, să muncim şi să fim liberi!''

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro