Crypto

Asociaţia Pro Consumator a lansat Campania S.O.S. economia rurală

J.P.
Miscellanea / 17 noiembrie 2020

Asociaţia Pro Consumator a lansat Campania S.O.S. economia rurală

Asociaţia Pro Consumator a lansat ieri Campania naţională de informare, educare şi conştientizare a consumatorilor intitulată S.O.S. economia rurală, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Asociaţia şi-a propus prin această campanie să convingem Guvernul României să renunţe la interzicerea activităţilor de comerţ din pieţele agroalimentare de tip hală, deoarece menţinerea acestei măsuri va duce la falimentarea a sute de mii de producători/comercianţi locali care depind de aceste pieţe pentru a-şi valorifica produsele agricole obţinute de pe suprafeţele lor de teren agricol.

Prin Hotărârea nr. 52/2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, organism interministerial, a propus începând cu data de 9 noiembrie 2020, timp de 30 de zile, suspendarea activităţii:

- pieţelor agroalimentare în spatii închise (cele tip hală),

- târgurilor,

- bâlciurilor,

- pieţelor mixte,

- pieţelor volante.

În schimb a permis activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Această derogare nu va putea fi pusă în aplicare din cauza scăderii temperaturii la valori apropiate de zero grade Celsius, arată sursa citată.

"O astfel de măsură propusă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a paralizat activitatea economică a micilor producători/comercianţi care aveau ca singură sursă de asigurare a veniturilor necesare acoperirii unor nevoi de bază ale existenţei, valorificarea surplusului de recoltă obţinută de pe terenul agricol proprietate personală, respectiv vânzarea de legume/fructe de către micii comercianţi achiziţionate de la micii producători agricoli. Măsura închiderii tuturor pieţelor româneşti de legume/fructe afectează şi acea categorie de consumatori care face diferenţa între fructele/legumele aduse de la mii de km distanţă de România, pline de pesticide, ceruite şi care se găsesc în structurile comerciale ale altor ţări construite pe teritoriul României, în care producătorii autohtoni de legume/fructe nu au acces. Mii de tone de legume/fructe româneşti, fără pesticide, vor ajunge la groapa de gunoi, nicidecum în farfuria românilor! În această perioadă, marcată de criza sanitară generată de Covid 19, cetăţenii României ar fi avut nevoie de o alimentaţie sănătoasă, preponderent bogată în legume/fructe autohtone, de acei antioxidanţi care se găsesc din abundenţă în legumele/fructele culese toamna de pe câmpurile ţării! Prevenţia prin susţinerea de către stat a unei alimentaţii sănătoase nu a făcut parte din programul politic al niciunui partid politic în ultimii 30 de ani. Nici acest guvern nu a înţeles că alimentaţia sănătoasă este o problemă de siguranţă naţională şi trebuie tratată ca atare cu măsuri care să-i protejeze şi să-i susţină prin subvenţii pe micii producători agricoli, nu să le închidă pieţele în care îşi vindeau recolta obţinută cu multă trudă şi costuri mari pe parcursul unor luni marcate de secetă!

APC solicită, în mod public, primului-ministru al Guvernului României, domnului Ludovic Orban să revină asupra măsurii de închidere a pieţelor româneşti, în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu fi părtaş la falimentarea a sute de mii de afaceri româneşti cu activitate în domeniul producerii/comercializării hranei românilor!", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro