ASOCIAŢIA PRO INFRASTRUCTURA:Avans nesatisfăcător pe Autostrada A0 Sud lotul 3

S.B.
Miscellanea / 27 aprilie 2022

Avans nesatisfăcător pe Autostrada A0 Sud lotul 3

Asociaţia Pro Infrastructură reclamă, miercuri seară, un avans "nesatisfăcător" al lucrărilor pe Autostrada A0 Sud lotul 3 şi exprimă îndoiala că lotul va fi terminat la termenul prevăzut, respectiv finalul anului 2023, informează news.ro.

"Avans nesatisfăcător pe Autostrada A0 Sud lotul 3. La trei ani de la semnarea contractului şi 6 luni de la startul birocratic al lucrărilor, şantierul a ajuns la aproximativ 5% stadiu fizic. Contractul pentru cei 17,96 km ai segmentului A1-DN6 din Autostrada A0 a fost parafat în 14.04.2019 cu grecii de la Aktor pe aproape 854 milioane lei fără TVA, prevăzând 12 luni de proiectare şi 30 de execuţie", a transmis, miercuri seară, Asociaţia Pro Infrastrutură, într-un mesaj pe Facebook.

Sursa citată precizează că antreprenorul a primit ordin de începere aferent proiectării în 23.05.2019, dar a acumulat întârzieri majore de aproximativ un an pentru care a şi primit penalizări, PAC fiind aprobat abia în 11.06.2021 pe baza căruia s-a emis autorizaţia de construire în 01.07.2021.

Proiectul tehnic a fost aprobat de CNAIR în 13.10.2021 şi 12 zile mai târziu s-a emis ordinul de începere lucrări.

"Chiar dacă putem vorbi de motive obiective, independente de constructor, cum ar fi problemele cu aprovizionarea cu balast pentru terasamente, perioada iernii şi nelipsitele case, păduri şi reţele de utilităţi de pe drum, viteza grecilor de la Aktor lasă foarte mult de dorit, având porţiuni încă nedecopertate şi foreze pe lot, la 6 luni de la ordinul de începere", a mai transmis organizaţia.

"În condiţiile întârzierii-mamut (12 luni) din faza de proiectare, mobilizării foarte slabe şi problemelor pe care încă le are cu partenerul de asociere neserios (românii de la Euroconstruct), ne vine greu să credem că Aktor îşi va respecta angajamentele contractuale şi va putea da în folosinţă cel mai important segment din A0 Sud la finalul anului 2023, termen încă posibil DACĂ antreprenorul va reuşi să treacă într-o treaptă de viteză superioară", au adăugat reprezentanţii asociaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb