Abonament gratuit

ASTĂZI:Autorităţile se aşteaptă la unul dintre cele mai mari proteste din Washington

E.O.
Miscellanea /

Autorităţile se aşteaptă la unul dintre cele mai mari proteste din Washington

Protestatarii sunt aşteptaţi să se adune, astăzi, pentru "unul dintre cele mai mari evenimente" din Washington, a anunţat şeful poliţiei din capitala Statelor Unite. "Avem multe informaţii publice care arată că evenimentul de sâmbăta aceasta ar putea fi unul dintre cele mai mari pe care le-am avut în oraş", a spus Peter Newsham, şeful poliţiei din Washington DC, citat de news.ro.

Protestele din SUA au început după ce George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti pe 25 mai şi interogat cu privire la cumpărarea de ţigări cu bani falşi. O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe oraşe din SUA au avut loc proteste, iar manifestaţii de solidaritate au avut loc şi în ţări din Europa - Marea Britanie, Olanda şi Franţa, dar şi în Australia. Majoritatea demonstraţiilor din Statele Unite au fost paşnice, dar în unele dintre marile oraşe ele au devenit violente.

În una din serile de săptămâna trecută, când protestele au avut loc în jurul Casei Albe, Donald Trump a fost dus în buncăr, iar a doua zi liderul american a ameninţat că, la nevoie, va scoate pe străzi forţele armate.

Guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, a ordonat ca toate steagurile de la instituţiile publice să fie coborâte pe tot parcursul zilei, în memoria lui Floyd, care era originar din Fayetteville. În oraş va avea loc şi o ceremonie de comemorare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astia nu se mai imbolnavesc de Covid.O fi rezolvat SUA pandemia?Parca mai ieri erau pe butuci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie