Astăzi începe INOVALIMENT 2022, târg din România dedicat cercetării alimentare

G.D.
Miscellanea / 21 noiembrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Astăzi începe Târgul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii din domeniul alimentar INOVALIMENT, târg din România dedicat cercetării alimentare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, evenimentul a ajuns la cea de-a III-a ediţie şi va avea loc online, în perioada 21-25 noiembrie. Ca şi la ediţiile anterioare, participarea este gratuită.

Tema ediţiei din acest an îi provoacă pe cercetătorii înscrişi la INOVALIMENT să propună "Soluţii inovatoare la provocarea mondială de transformare a sistemului alimentar".

La această ediţie au fost înscrise peste 40 de lucrări de cercetare din următoarele categorii: Biotehnologii, Alimente sustenabile, Alimente funcţionale, Ingrediente inovatoare, Securitate alimentară, Aplicaţii tehnologice avansate.

"La fel ca şi la ediţiile trecute, cele mai valoroase lucrări înscrise vor fi distinse cu diplome de recunoaştere ştiinţifică, pentru cele 3 categorii, respective: Biotehnologii, Inovaţie şi Alimentele Viitorului. De asemenea, va fi acordat, ca în fiecare an, Marele Premiu Inovaliment. Toate lucrările premiate vor fi promovate şi evaluate, în vederea transferului tehnologic, deoarece unul dintre obiectivele târgului este acela de a conecta cercetarea ştiinţifică cu mediul de business", a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Ştiinţific al FDVDR.

Inovaţia şi sustenabilitatea rescriu deja viitorul industriei alimentare, la nivel global. Începând din 2020, INOVALIMENT reuneşte sute de specialişti, la singurul târg dedicat cercetării şi inovării din domeniul alimentar din România.

INOVALIMENT se adresează tuturor cercetătorilor şi specialiştilor din industria alimentară, mediului universitar, cât şi celor care lucrează în cadrul institutelor şi staţiunilor de cercetare din România, dar şi din alte ţări.

"Alimentaţia se află în continuă schimbare. Tot mai multe persoane sunt preocupate de ceea ce consumă, iar potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, populaţia lumii va ajunge la 9,7 miliarde în 2050, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă vom avea sau nu suficientă hrană şi în viitor. În acest scop, cercetarea ştiinţifică din domeniul alimentar devine un domeniu extrem de dinamic, iar cercetătorii sunt nevoiţi să găsească soluţii care să răspundă acestor provocări.

Pentru a susţine acest demers, Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi-a asumat, prin programul INOVALIMENT, identificarea unor soluţii viabile privind alimentele viitorului. Ca parte a acestui program, Senatul Ştiinţific organizează în acest an a III-a ediţie a Târgului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii din domeniul alimentar, INOVALIMENT, a mai declarat Lăcrămioara Frăsineanu.

Ca şi la ediţiile anterioare, în cadrul târgului INOVALIMENT, vor avea loc mai multe conferinţe tematice. Acestea vor fi susţinute de experţi de top în domeniul alimentar din România şi din afara ţării, care vor aborda subiecte privind tendinţele şi inovaţiile din acest domeniu, referitoare atât la alimentele viitorului, cât şi la politicile publice privind securitatea şi siguranţa sistemului alimentar.

Suntem onoraţi să anunţăm, în cadrul Conferinţelor Ştiinţifice Inovaliment, care vor avea loc pe 22 şi 23 noiembrie, prezenţa unor speakeri şi specialişti de top:

Ministru Consilier Cătălina Constantin, Reprezentant Permanent Adjunct al României la organizaţiile ONU de la Roma

Prof. Dr. Dilistan Shipman, Director al Şcolii de Ştiinte Aplicate, Bahcesehir University, Turcia

Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj, inclus în top 2% oameni de ştiinţă din lume, Membru în Academia Europae

Prof. Dr. Mircea Oroian, Decan al Facultăţii de Inginerie Alimentară, Suceava

Prof. Dr. Nicoleta Stănciuc, Decan al Facultăţii de Ştiinta şi Ingineria Alimentelor, Galaţi.

Alături de specialişti şi cercetători, vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Guvernului României, Laszlo Borbely, Consilierul de Stat şi Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, numărându-se printre aceştia.

Târgul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii din domeniul alimentar INOVALIMENT este organizat în parteneriat cu Facultatea de Stiinţele şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunarea de Jos, Galaţi, Facultatea de Stiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj şi Forumul Inventatorilor Români, se menţionează în comunicat.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro