ASTĂZIINOX listează prima sa emisiune de obligaţiuni în valoare de 1 milion de euro

G.U.
Piaţa de Capital / 18 februarie

INOX listează prima sa emisiune de obligaţiuni în valoare de 1 milion de euro

INOX, unul dintre cei mai importanţi producători români de produse şi accesorii de inox, a listat astăzi, 18 februarie, prima sa emisiune de obligaţiuni sub simbolul bursier INOX24E, conform unui comunicat al operatorului pieţei noastre de capital. Obligaţiunile au valoarea de 1 milion de euro, iar fondurile atrase de la investitori sunt folosite pentru achiziţia de noi echipamente şi reabilitarea facilităţilor existente, implicit dezvoltarea celui mai nou domeniu de activitate al companiei, producţia de dispozitive medicale: măşti chirurgicale şi material filtrant.

Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Ultimii doi ani au adus schimbări în ritmul nostru cotidian şi, mai important, în economia şi afacerile din jurul nostru. Este şi cazul companiilor listate la Bursă, precum INOX, care s-a adaptat rapid cerinţelor din piaţă şi a deschis o nouă linie de business, producţia de dispozitive medicale. Este o dovadă de maturitate, iar în cazul INOX, companie fondată în 1937, reflectă viziune spre dezvoltarea afacerii. Ne bucurăm că au apelat la Bursă pentru a susţine această nouă direcţie de business şi îndemn toate companiile listate, atât pe cele noi cât şi pe cele cu istoric bursier, să urmeze exemplul INOX".

Dr. Ion Bazac, Preşedintele Consiliului de Administraţie al INOX, a declarat: "INOX s-a alăturat efortului naţional de combatere a pandemiei din primele luni ale anului 2020. Astăzi continuăm, cu sprijinul investitorilor noştri, să dezvoltăm şi să producem măştile post-pandemie, pentru siguranţa profesioniştilor din sistemul medical şi mai ales pentru protecţia noastră a tuturor, în semn de respect faţă de propria persoană şi faţă de toţi cei ce ne înconjoară".

Potrivit sursei citate, INOX a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în septembrie 2021 un număr de 10.000 de obligaţiuni corporative neconvertibile şi negarantate, denominate în euro, către un număr de 38 de investitori. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 euro, cu scadenţa la 8 septembrie 2024 şi o rată a cuponului de 8% pe an, cu plată trimestrială. Fondurile atrase vor fi folosite pentru achiziţia de noi echipamente şi reabilitarea facilităţilor existente. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

"Suntem la a treia listare din luna februarie, iar adminiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor emise de INOX ne oferă încă o confirmare a faptului că piaţa de capital este o soluţie reală de finanţare. Dacă până mai ieri vorbeam de companii noi care vin la Bursă, de această dată vorbim de o companie care săptămâna viitoare împlineşte 25 de ani de la listarea acţiunilor, iar acum a accesat o finanţare prin intermediul obligaţiunilor. Din perspectivă tehnică vorbim despre o serie de obligaţiuni denominate în euro, cu un cupon foarte atractiv de 8% şi cu o poziţie financiară solidă, fapt ce a generat interes din partea investitorilor în cadrul plasamentul privat. În contextul actual de volatilitate uşor mai ridicată din cauza contextului geopolitic, obligaţiunile pot reprezenta o alternativă rezonabilă pentru un randament decent în condiţii de risc moderat", a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

INOX a fost înfiinţată în 1937, fiind specializată în producţia de bijuterii şi argintărie, tacâmuri din argint şi placate cu nichel. Acţiunile INOX sunt listate la Bursă din 22 februarie 1997. De-a lungul timpul, compania a trecut prin transformări succesive atât în domeniul de activitate, cât şi în dezvoltarea tehnologiei devenind cel mai important producător de componente şi echipamente din inox din România. În 2020, compania a deschis o nouă linie de producţie, de măşti chirurgicale şi material filtrant, iar până la finalul anului 2020 acest nou domeniu de activitate ajunsese la 24% din totalul cifrei de afaceri.

INOX are în prezent un număr de 66 de angajaţi care îşi desfăşoara activitatea atât la sediul din Măgurele, cât şi la cel din Bucureşti axat pe producţia de dispozitive medicale. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 12,4 milioane lei în anul 2021,cu o creştere de 37% faţă de anul 2020 (9 milioane de lei).

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro