ASTĂZISoftbinator Technologies a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

G.U.
Piaţa de Capital / 17 decembrie 2021

Softbinator Technologies a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare de software, specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative, a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), acţiunile fiind tranzacţionate sub simbolul bursier CODE, conform unui comunicat al operatorului pieţei noastre de capital. Compania a reuşit să atragă anterior listării, printr-un plasament privat, 6 milioane de lei de la investitorii din piaţa de capital. Fondurile atrase vor fi folosite pentru extinderea în SUA şi Israel, achiziţia de alte companii cu specific similar din România şi lansarea de servicii şi produse noi. Listarea acţiunilor CODE consolidează prezenţa sectorului IT pe piaţa de capital românească, fiind a 12-a companie din acest sector prezentă la Bursă şi a noua listată doar în acest an.

Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Venirea Softbinator Technologies la Bursă aduce un nou suflu pentru investitorii de la bursă dornici să facă investiţii într-un domeniu atât de actual şi necesar precum industria software. Este a 23-a listare a unei companii în acest an, implicit a 20-a pe piaţa AeRO, la care se adaugă 32 de emisiuni de obligaţiuni corporative şi 12 emisiuni de titluri de stat Fidelis. Valoarea şi numărul finanţărilor derulate în 2021 ne arata capacitatea pieţei de capital de a susţine planurile de dezvoltare ale antreprenorilor români şi, mai ales, potenţialul de creştere al pieţei AeRO. Bursa românească este aici ca să susţină toţi antreprenorii, cu mecanisme de finanţare construite potrivit nevoilor lor".

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies, a declarat: "Sunt încântat că începând de la un concept dezvoltat în urmă cu zece ani, în care noi şi câţiva programatori din Bucureşti ne adunam sub forma unei comunităţi, astăzi Softbinator Technologies este o companie publică, listată la Bursa de Valori Bucureşti. Suntem pregătiţi să ne dezvoltăm şi să devenim o companie globală pe piaţa de servicii de dezvoltare software. În acest sens, încă de la închiderea cu succes a plasamentului privat am turat motoarele şi am întreprins paşii necesari pentru a ne deschide un birou Softbinator Technologies în California, SUA, în prima parte a anului 2022. Totodată, am derulat şi o primă operaţiune de M&A prin achiziţionarea WiseUp, o companie locală de dezvoltare produse software. Prin urmare, anul 2022 se anunţă unul intens pentru activitatea noastră. Le mulţumesc colegilor mei pentru eforturile nelimitate depuse de-a lungul timpului şi pentru abilitatea lor de livrare rapidă de rezultate. De asemenea, mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată planurilor noastre de dezvoltare şi sperăm ca în următoarea perioadă să vină alături de noi câţi mai mulţi deţinători de acţiuni CODE".

Potrivit sursei citate, compania a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în 28 septembrie 2021 un număr de 100.000 acţiuni. În cadrul plasamentului au participat 128 investitori de retail şi profesionali care au subscris acţiuni la un preţ de 60 lei per acţiune. Compania anunţă de asemenea că va continua să se finanţeze prin piaţa de capital pentru a-şi susţine strategia de creştere. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor CODE au fost realizate cu sprijinul TradeVille, iar ulterior listării Cornerstone Communications va asista compania în calitate de Consultant Autorizat.

"Ne bucurăm să încheiem anul cu o nouă listare a unei companii de tehnologie la Bursa de Valori Bucureşti. Faptul că cea mai mare parte a serviciilor şi produselor software ale Softbinator este vândută în afara ţării este un motiv suplimentar de a ne bucura că bursa susţine atât inovaţia cât şi exporturile româneşti. Le mulţumim investitorilor pentru interesul arătat şi dorim echipei de la Softbinator o experienţă lungă şi minunată în noua calitate de emitent listat la bursa noastră", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

"IT-ul este de departe cel mai activ sector în acest an la Bursa de Valori Bucureşti din punctul de vedere al numărului de companii listate în 2021. Ne bucurăm să fim alături de Softbinator Technologies în acest moment de reper pentru companie. Modul lor de lucru agile şi cunoştinţele vaste în tehnologiile de ultimă oră sunt caracteristici ce stau la baza potenţialului de creştere al companiei. Le urăm mult succes lui Daniel şi echipei lui în îndeplinirea obiectivelor stabilite şi abia aşteptăm să continuăm să lucrăm împreună în dezvoltarea relaţiei cu investitorii şi acţionarii CODE", a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications.

Softbinator Technologies a fost fondată în 2017 şi are în prezent aproximativ 100 de angajaţi şi colaboratori ce îşi desfăşoară activitatea atât în sediul din Bucureşti, cât şi în Constanţa. Conceptul Softbinator a luat fiinţă încă din 2011, sub forma unei comunităţi a programatorilor din Bucureşti, la iniţiativa lui Daniel Ilinca, în prezent CEO în cadrul companiei.

Softbinator Technologies prestează în prezent servicii pentru clienţi din SUA, Israel, Singapore, Romania, Marea Britanie. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, Softbinator Technologies a înregistrat vânzări de 7,71 milioane de lei, în creştere cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus. Compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies îşi propune să ajungă la o rată de creştere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

Compania are un număr de 167 de acţionari, dintre care trei semnificativi: Daniel Ilinca, fondator şi CEO, cu 46,26%, Bittnet Systems cu 18,9% şi Simple Capital cu 8,09%.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. De ce mai scrieti ca e Cornerstone comunicatorul?

  Daca lipseste'aceasta calatorie frumoasa' credeti ca nu ne dadeam seama din'am turat motoarele'? LOL

  Cand e sa livreze rezultatele alea fantastice o sa auzim'ghinion CSFNCSF' 

  1. sa afle si Sobolewski ca zuzana lucreaza din plin.

   Ludwik Sobolewski, fostul şef al BVB, şi-a făcut firmă de comunicare care să facă legătura între companiile listate şi investitori. 

   clar!o sa primeasca premiul Stahanov pentru comunicarea aerocorporatista

   Uite un cuvant care caracterizeaza perfect unele atitudini de pe Bursa.ro: stahanovism.

   Sunt sigur ca tovarasul MAKE il va recunoaste cu usurinta, dupa care il va "parafraza" si pe acesta intr-o ADAPTARE a unei picturi. 

  1. daca cu israHell lucreaza e clar, cine se aseamana se aduna.

  2. CODE e numele unei corporatii de teroristi din eveonline, cel mai mare psy-ops din sec. 21 :)  

  Sa facem sau sa nu facem asocieri? :)) 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro