Aston Martin şi-a prezentat planurile de listare la bursa de la Londra

Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2018

Aston Martin şi-a prezentat planurile de listare la bursa de la Londra

Producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin a anunţat, ieri, că intenţionea-ză să demareze o operaţiune de cotare publică iniţială la bursa London Stock Exchange, după ce creşterea volumului vânzărilor şi a modelelor i-a permis să revină pe profit, potrivit Reuters.

Dacă operaţiunea va reuşi, compania va deveni primul constructor de automobile britanic listat la bursa de la Londra în ultimii ani, după vânzare unor mărci renumite de automobilea britanice, precum Jaguar, Bentley şi Rolls-Royce, unor proprietari străini.

Oferta publică iniţială, care va urma paşii Ferrari, ar putea evalua Aston Martin la cinci miliarde de lire sterline (6,38 miliarde de dolari), după cum au declarat anterior surse pentru Reuters.

Aston Martin a transmis printr-un comunicat de presă că va depune un document de înregistrare la Autoritatea pentru Conduita Financiară din Marea Britanie (FCA), care reprezintă o cerinţă pentru firmele care au în vedere o ofertă publică iniţială (IPO), şi în funcţie de o decizie finală un pros-pect va fi publicat în jurul datei de 20 septembrie.

Andy Palmer, CEO-ul companiei, a declarat pentru Reuters că speră ca listarea să fie finalizată până la sfârşitul anului, ceea ce ar coincide cu momentul în care Marea Britanie speră să aibă o înţelegere cu Uniunea Europeană în privinţa Brexitului.

Planul prevede vânzarea unei părţi din acţiunile deţinute de actualii acţionari, în principal fonduri de inves-tiţii din Kuweit şi Italia, cu o flotare liberă de cel puţin 25%.

Anul trecut, Aston Martin a înregis-trat primul său profit de după 2010, iar miercuri a raportat un profit semes-trial înainte de taxe în valoare de 42 milioane lire sterline în condiţiile în care veniturile au crescut cu 8% până la 445 milioane lire sterline, graţie cererii solide pentru modelele DB11 coupe şi Volante.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7430
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1499
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7323
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb