Abonament gratuit

ATACURILE NEELUCIDATE DIN CUBA: Câţiva cetăţeni americani au prezentat aceleaşi simptome ca şi diplomaţii ambasadei SUA

M.I.
Internaţional /

Câţiva cetăţeni americani au prezentat aceleaşi simptome ca şi diplomaţii ambasadei SUA

Câţiva cetăţeni americani care au călătorit în Cuba s-au plâns de simptome similare celor acuzate de diplomaţi de la ambasada SUA din Cuba, în urma unor atacuri neelucidate, a anunţat vineri Departamentul de Stat de la Washington. Au fost confirmate astfel informaţii dezvăluite în premieră de CBS News.

Un purtător de cuvânt al departamentului, care a cerut să nu îi fie dezvăluit numele, a declarat agenţiei Reuters că afirmaţiile conaţionalilor săi nu au putut fi verificate, transmite Agerpres. El a cerut respectarea avertismentului privind călătoriile în Cuba emis de departament cu o săptămână în urmă.

Americanii au fost avertizaţi să evite Cuba din cauza unor atacuri de natură necunoscută, posibil cu unde sonore, care au afectat cel puţin 22 de membri ai personalului diplomatic al Statelor Unite din Havana. Aceştia au suferit de ameţeli, pierderi de auz şi de memorie, oboseală accentuată. Atacurile au avut loc în reşedinţe şi hoteluri frecventate de cetăţeni americani.

Vineri, ambasada americană a precizat că este vorba de hotelurile Nacional şi Capri din capitala cubaneză şi că guvernul SUA a impus restricţii privind cazarea în clădirile respective. Recepţionerii hotelurilor au declarat agenţiei Reuters că nu ştiu nimic despre astfel de măsuri, iar managerii nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Ca urmare a incidentelor, SUA şi-au retras jumătate din personalul diplomatic din Cuba, iar marţi au expulzat 15 diplomaţi cubanezi.

Guvernul de la Havana a negat orice implicare în atacuri, iar Washingtonul nu a formulat acuzaţii directe în acest sens. Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a apreciat că măsurile luate de americani sunt nejustificate şi că aceştia nu cooperează suficient cu autorităţile din Cuba care anchetează incidentele. El a cerut Statelor Unite să nu mai politizeze problema.

Speculaţiile despre aşa-numitele atacuri acustice menţionează, potrivit Reuters, ipoteze cum ar fi tehnologia de ascultare scăpată de sub control, o armă sofisticată folosită de cubanezi refugiaţi în SUA sau implicarea unor terţe state - Rusia, Iranul sau Coreea de Nord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie