Atenţionare MAE: "Zborurile din Mexic, afectate de erupţia vulcanului Popocatepetl"

T.B.
Internaţional / 26 mai

Atenţionare MAE: "Zborurile din Mexic, afectate de erupţia vulcanului Popocatepetl"

MAE a transmis, vineri, că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile mexicane privind intensificarea activităţii vulcanului Popocatepetl (aflat la 72 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico), zborurile de pe aeroporturile internaţionale "Benito Juarez" şi "Felipe Angeles" din Ciudad de Mexico, precum şi de pe aeroporturile oraşelor Puebla, Toluca de Lerdo şi Cuernavaca, înregistrează întârzieri sau chiar anulări.

În prezent, autorităţile mexicane au ridicat gradul de alertă la nivelul "Galben - Faza 3", care constă în emisii continue de fum şi gaz, explozii de intensitate crescută cu lansare de fragmente incandescente, ori scurgeri de lavă până în zona mediană a vulcanului.

Totodată, autorităţile mexicane îndeamnă cetăţenii să urmărească cu atenţie informările oficiale şi să fie pregătiţi pentru evacuare (în special acele persoane aflate pe o rază de până la 20 de kilometri distanţă faţă de vulcan). Acesta este ultimul nivel de alertă înainte de declararea codului Roşu - stare de pericol şi decretarea oficială a evacuării localităţilor adiacente.

Astfel, se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în statul Puebla, unde se află vulcanul, precum şi în statele învecinate (Ciudad de Mexico, Estado de Mexico şi Morelos), iar în cazul în care se află în această ţară să respecte cu stricteţe instrucţiunile oferite de Centrul Naţional de Prevenire a Dezastrelor (protecţia civilă): https://www.gob.mx/cenapred, precum şi monitorizarea actualizărilor oferite de Serviciul Naţional de Seismologie din această ţară: http://www.ssn.unam.mx/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale ambasadei României în Statele Unite Mexicane: +525552800447 şi +525552801869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Ciudad de Mexico: +525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://mexico.mae.ro/contact, www.mae.ro şi minteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, potrivit news.ro.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro