Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Athenee Palace se retrage de la bursă

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Athenee Palace se retrage de la bursă

Acţionarii Athenee Palace (ATPA) au aprobat, în adunarea extraordinară din 28 iulie, retragerea titlurilor emitentului de la tranzacţionare din Piaţa ATS-AeRo, operată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), informează compania printr-o notificare postată pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Preţul ce urmează să fie achitat acţionarilor care se vor retrage din societate este de 1,15 lei/titlu (sub ultima cotaţie din piaţă a acţiunii ATPA, de 3,68 lei), conform raportului întocmit de evaluatorul autorizat înregistrat la Autoritatea de Supraveghere de Financiară (ASF), ce a primit undă verde la AGEA de marţi.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii Athenee Palace asupra cărora se răsfrâng hotărârile adunării de săptămâna aceasta este 30 octombrie 2020.

La finele anului trecut, Ana Hotels avea 45,62% din Athenee Palace, iar Ana Holding Limited deţinea 19,07% din compania listată pe AeRO, ambele entităţi fiind controlate de omul de afaceri George Copos.

Între hotelurile deţinute de Grupul Ana Hotels se află Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza Hotel, ambele din Bucureşti, hotelurile Sport şi Bradul din Poiana Braşov sau Europa din Eforie Nord.

Acţiunile ATPA au o tranzacţionare sporadică în Piaţa AeRO, iar la ultimul preţ ce datează din 14 iulie, capitalizarea emitentului la BVB este de 23,279 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acest preț 1,15 i se pare enorm lui Copos, Cred că se zgîrie pe față de supărare, dar eu ,totuși nu înțeleg un lucru. Acum peste 10 ani Copos a vrut să delisteze societatea oferind un preț delistare undeva pe la 9 lei pe acțiune. Era atunci acționar minoritar clujeanul Dorel Goia ,seful actual al Teraplast .Acesta nu a acceptat pretul făcând o contaoferta la preț de 12 lei !

    Copos a inteles că nu merge,că si-a gasit nasul si a oferit pretul corect. Ce s-a întâmplat de atunci? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

05 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8336
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0757
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3448
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.2285

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie