Au fost făcute învestiţii de 46 mil. lei pentru modernizarea reţelei şi implementare SMART cu fonduri europene în municipiul Bacău

A.F.
Companii / 24 mai

Au fost făcute învestiţii de 46 mil. lei pentru modernizarea reţelei şi implementare SMART cu fonduri europene în municipiul Bacău

Peste 16.000 de contoare inteligente destinate consumatorilor casnici şi non casnici mici din municipiul Bacău, precum şi echipamentele necesare pentru funcţionarea sistemului de distribuţie inteligent vor fi instalate în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, demarat luna trecută, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, vor fi integrate în SCADA (achiziţie de date şi control la distanţă) 83 de posturi de transformare, 5 puncte de alimentare, 6 separatoare telecomandate, iar staţiile de transformare Letea şi Gheraeşti vor fi modernizate şi integrate în SCADA. De asemenea, vor fi modernizate 76 de posturi de transformare, iar 7 vor fi înlocuite.

Investiţia, în valoare totală de peste 46 milioane de lei (inclusiv TVA), este cofinanţată cu 37 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională - REACT EU (prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 10: Creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie în vederea pregătirii unei redresări verzi, digitale şi reziliente a economiei), contribuţia companiei noastre fiind de aproape 9 milioane de lei, inclusiv TVA în valoare de aproximativ 7 milioane de lei.

Pe lângă contorizarea inteligentă, proiectul urmăreşte şi creşterea calităţii serviciilor de distribuţie a energiei electrice ca urmare a reabilitării, automatizării şi integrării în SCADA a reţelei de medie tensiune.

Contorizarea inteligentă oferă o serie de beneficii şi facilităţi, şi anume: indexul contorului este transmis în mod automat, nu mai este necesară transmiterea acestuia de către client sau vizita cititorului;factura va reflecta exact consumul realizat, fiind eliminate facturile de estimare, permiţând clienţilor o mai bună gestionare a consumului şi bugetului; facilitează alegerea de către client a unor tarife diferenţiate; pe lângă datele referitoare la consum, contoarele transmit şi diferite tipuri de alarme către sistemul central, unde sunt analizate şi sunt stabilite măsuri de intervenţie de la distanţă sau în teren, după caz; operaţiunile de deconectare şi/sau reconectare la un consumator la care este instalat şi integrat în sistem un contor inteligent nu presupun costuri pentru client.

Accesarea surselor de finanţare europeană reprezintă o prioritate pentru companie în vederea realizării obiectivelor de modernizare şi digitalizare a infrastructurii de distribuţie din gestiunea Delgaz Grid SA.

Compania noastră are în prezent 7 proiecte în curs de implementare finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare totală de 293 mil lei (fără TVA), din care cofinanţarea nerambursabilă reprezintă aproximativ 219 milioane lei. Cele 7 proiecte vizează obiective de modernizare şi digitalizare a reţelei de distribuţie a energiei electrice, în scopul creşterii capacităţii de preluare a energiei din surse regenerabile şi implementarea sistemului de contorizare inteligentă, menţionează comunicatul.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro