Auchan începe pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical la Cluj-Napoca

M.A.
Companii /

Auchan începe pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical la Cluj-Napoca

Autorităţile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, spaţiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unităţi spitaliceşti.

În prima etapă, prin intermediul autorităţilor locale, clădirea va fi pregătităşi pusă la dispoziţie pentru a fi echipată de către Auchan şi viitorii parteneri implicaţi în acest proiect.

Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autorităţile medicale desemnate de autorităţile publice competente şi va fi operată de către personal medicalspecializat.

Mircea Abrudean, Prefect al judeţului Cluj, a declarat: "În situaţia actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare şi solidaritate. Apreciem iniţiativa şi felicităm Auchan pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană şi autorităţi, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid19".

Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, atransmis: "Este important să ştie clujenii că autorităţile, în parteneriat cu mediul de afaceri şi societatea civilă, au situaţia sub control şi se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. Mulţumesc, Auchan. Demonstraţi că sunteţi alături de clujeni şi la bine şi la greu.".

Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan Retail România, iniţiator al proiectuluinaţional, a menţionat: "Am spus că ne dorim să extindem proiectul şi în alte oraşe, pe cât posibil, iar primele care au răspuns pozitiv şi extrem de rapid propunerii noastre au fost autorităţile din Cluj, cărora aş vrea sa le transmit cea mai înaltă apreciere. Deja am început să lucrăm, locaţia a fost decisă,Sala Polivalentă, planul a fost finalizat şi suntem cu toţiimobilizaţi.Experienţademarării proiectului pilot în Bucureştine este de mare folos în ceea ce priveşte organizarea,funcţionarea şi lucrul cu autorităţile, dar şi în cooptarea de parteneri, cărora le mulţumesc că au înţeles momentul şi nevoia. Lansez o nouăinvitaţiecătrefirmeşi oamenii de afaceri să se alăture proiectului nostru, care urmăreşte săfacă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele", a declarat Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan Retail România, iniţiator al proiectuluinaţional.

Sursa citată freaminteşte că pe data de 02.04.2020, Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu de 7.500 m2 in Bucureştii Noi, respectiv amenajarea şi echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătăţii.

Companiile care doresc să se implice prin furnizarea de materiale, servicii sau bani sunt rugate să sune la numărul de telefon 0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.rocu menţiunea "pentru proiectul Cluj". Partener în acest proiect este Asociaţia "Zi de bine", care va facilita întregul demers.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro