AUR:"Istoria Holocaustului reprezintă o temă minoră"

G.B
Politică / 3 ianuarie 2022

Claudiu Târziu şi George Simion (sursa foto: Facebook)

Claudiu Târziu şi George Simion (sursa foto: Facebook)

Liderii AUR au transmis, astăzi, un comunicat de presă în care au afirmat, printre altele, că istoria Holocaustului şi educaţia sexuală reprezintă "teme minore" care "au fost ridicate la rangul de materii", în ceea ce califică a fi drept o "acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România". Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei şi Antisemitismului, a reacţionat afirmând că "declaraţia partidului extremist demonstrează fără echivoc că această formaţiune a depăşit demult cadrul legal în care funcţionează", potrivit Digi24.

Într-un comunicat de presă intitulat "Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze", adresat ministrului Educaţiei , Sorin Cîmpeanu, liderii AUR au afirmat, printre altele, că Educaţia sexuală sau Istoria Holocaustului sunt "teme minore" ridicate la rangul de materii şcolare.

"Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de "materii" a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor."

Deputatul PNL Alexandru Muraru a reacţionat la comunicatul AUR, afirmând că negarea Holocaustului este o infracţiune şi nu este pentru prima dată când reprezentanţii partidului "atacă simbolurile democraţiei".

"AUR continuă să nege şi să relativizeze Holocaustul sub diverse forme. Declaraţia de astăzi a partidului extremist AUR, prin reprezentanţii săi, promotori ai ideilor şi concepţiilor neo-legionarismului şi ai revizionismului naţionalist, demonstrează fără echivoc că această formaţiune a depăşit demult cadrul legal în care funcţionează.

O lege adoptată de Parlamentul României cu o largă majoritate de voturi pentru introducerea unei discipline esenţiale în formarea civică a viitorilor adulţi despre Holocaust şi istoria minorităţii evreieşti, este contestată sub forma unei negări a Holocaustului, ceea ce este, desigur infracţiune.

AUR a elogiat criminali de război de la tribuna Parlamentului, a ultragiat prin simboluri memoria victimelor Holocaustului, iar reprezentanţii săi produc frecvent în mediul online şi public declaraţii cu tentă antisemită sau care neagă sau distorsionează Holocaustul.

La atacul asupra Parlamentului, de acum două săptămâni, reprezentanţii şi adepţii AUR au desenat semnul zvasticii pe steagul UE în curtea Parlamentului, un atac la simbolurile democraţiei.

Toate acestea sunt monitorizate şi transmise autorităţilor care adună probe împotriva unui partid extremist.

România are datoria de a apăra memoria victimelor Holocaustului, avem instrumente, instituţii şi voinţă politică pentru a duce la bun sfârşit această misiune", a transmis, luni, Alexandru Muraru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Buni

    Corecta si legitima pozitia AUR, referitoare la aceste 2 mizerii antiromanesti care ne sunt impuse cu forta in Educatia copiilor romani: Holocashul, adica contributia financiara si ideologica pe care o au statele-Colonii fatza de evreime si Educatia homosexuala si transexuala,  straina de mintea omeneasca sanatoasa si crestina!

    Pe de alta parte, prin acest impostor bolsevic si spurcat, o adevarata Muratura a neamului romanesc, Statul subteran impins de la spate de globalistii marxisti din afara, vrea sa scoata in afara legii, singura formatiune parlamentara de sorginte romaneasca, iar pe liderii ei doreste sa ii bage la parnaie, prin dosare penale contrafacute si comandate!  Daca pe acesti 2 lideri ai AUR ii vor incarcera, iar noi nu vom face nimic ca sa impiedicam asemenea marsavie, inseamna ca imediat dupa aceea, aceste bestii criminale vor ajunge si la noi, romanii de rand, pe care ne vor inchide in noul Lagar ce ni se pregateste!    

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb