Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

AUREL VAINER, DECORAT DE FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR:"Vrem să construim punţi de prietenie şi înţelegere"

I.D.
Internaţional /

Aurel Vainer (Sursa foto: Twitter)

Aurel Vainer (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a fost decorat, vineri, de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) cu Medalia de onoare a acestei organizaţii.

"Vrem să construim punţi de prietenie şi înţelegere. (...) Eu doresc din tot sufletul, mulţumindu-vă pentru această onoare, să continui această colaborare prietenească, necesară, între puţinii evrei care au mai rămas în România - circa 7.000 faţă de 850.000 înainte de Al Doilea Război Mondial, la graniţele de atunci ale României - şi puţinii germani care mai sunt. Să fim într-o armonie, să lucrăm împreună, pe proiecte frumoase", a spus Vainer, în cadrul festivităţii desfăşurate la Casa de Cultură "Friedrich Schiller", informează Agepres.

Preşedintele FCER, primul neetnic german decorat cu această distincţie, "pentru merite deosebite în cultivarea prieteniei şi colaborării dintre comunitatea germană şi cea evreiască din România", a reiterat faptul că a promovat şi promovează valori precum memoria şi recunoştinţa, atitudine care se va concretiza într-un proiect derulat de federaţie.

"Noi avem o memorie, faptele care trebuie reţinute şi bunele şi relele, dar tot noi şi eu, personal, promovez recunoştinţa, o altă valoare care nu poate fi uitată. Nu putem să nu fim recunoscători acelor neevrei care au fost alături de suferinţele evreilor, indiferent în cadrul căror popoare. Şi în România avem un număr de drepţi ai popoarelor, nu e prea mare, dar vreau să vă spun că, apropo de recunoştinţă, am gândit şi voi pune în aplicare un proiect special de memorie şi recunoştinţă. Să culegem de la oamenii care mai sunt în viaţă tot ceea ce ştiu despre memorie şi recunoştinţă. Sunt români şi neromâni care au ajutat foarte mult pe evrei fără să se ştie. Noi vrem să aflăm aceste lucruri şi să le exprimăm după aceea recunoştinţa noastră, a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România", a explicat Aurel Vainer.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS