AURESCU, LA ÎNTÂLNIREA CU OMOLOGUL SLOVAC:"Trebuie să arătăm cetăţenilor perspectiva unei Uniuni Europene puternice"

J.P.
Miscellanea / 26 martie

"Trebuie să arătăm cetăţenilor perspectiva unei Uniuni Europene puternice"

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, aflat, vineri, în vizită oficială la Ljubljana, a avut consultări cu omologul său sloven, Anze Logar, prilej cu care a evidenţiat nevoia de solidaritate şi unitate în interiorul Uniunii Europene, relatează Agerpres.

Discuţiile celor doi miniştri au vizat, în principal, coordonarea bilaterală în contextul preluării de către Slovenia, la 1 iulie, a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, fiind o oportunitate de realizare a unui schimb aprofundat de opinii în raport cu priorităţile agendei europene, cu accent pe dosarele pentru care există un grad ridicat de convergenţă, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.

La finalul consultărilor, ministrul Aurescu a apreciat că, pe fondul crizei sanitare COVID-19, a fost evidenţiată "importanţa unităţii şi solidarităţii statelor pentru a putea depăşi împreună acest gen de provocări".

"Acest mesaj de unitate şi de solidaritate este important, mai ales în perspectiva Conferinţei privind viitorul Europei, despre care am discutat în detaliu în timpul convorbirilor noastre. Trebuie să arătăm cetăţenilor perspectiva unei Uniuni puternice, care acţionează pe deplin în interesul cetăţenilor, pentru a le asigura prosperitate şi siguranţă", a arătat şeful diplomaţiei române.

El a subliniat că este nevoie "de o viziune pe termen lung în ceea ce priveşte gestionarea crizelor şi de o Europă cât mai rezilientă".

"Am salutat iniţiativa organizării unui summit privind rezilienţa în timpul Preşedinţiei slovene a Consiliului Uniunii Europene. De altfel, România urmează să găzduiască, în curând, un Centru Euroatlantic pentru Rezilienţă, ceea ce arată convergenţa preocupărilor noastre în acest domeniu foarte important", a adăugat Aurescu.

Ministrul de Externe a amintit de obiectivele României legate de aderarea la spaţiul Schengen şi, respectiv, de aderare la OECD şi a mulţumit Sloveniei pentru sprijinul constant manifestat în acest sens.

"Extinderea UE este un domeniu în care România şi Slovenia împărtăşesc o viziune comună, mai ales în ceea ce priveşte Balcanii de Vest, pentru care extinderea reprezintă singura opţiune solidă pentru pace, pentru stabilitate, pentru bunăstare pe termen lung în regiune şi pe continent. Puteţi conta, domnule ministru, pe sprijinul României pentru avansarea acestui dosar pe durata mandatului Preşedinţiei slovene, inclusiv în ceea ce priveşte pregătirea Summitului privind Balcanii de Vest", a transmis Bogdan Aurescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro