AURSF:"Epidemia de COVID-19 va afecta în primul rand consumatorii de credite"

I.M.
Miscellanea / 18 martie 2020

"Epidemia de COVID-19 va afecta în primul rand consumatorii de credite"

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a atras atenţia că epidemia de coronavirus (Covid-19) va afecta în primul rând consumatorii, cea mai vulnerabilă veriga a participanţilor la viaţă economică şi socială a ţării noastre, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, în dimineaţă zilei de 16 martie a.c., AURSF a trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban în care i-a solicitat adoptarea de urgenţă a unor măsuri care să ofere protecţie consumatorilor de credite, celor aflaţi în procedura executării silite şi celor aflaţi în gestiunea recuperatorilor de creanţe.

Potrivit sursei citate, astăzi, avocata Alexandra Burada a relatat un caz în care o familie cu un copil minor în întreţinere, care are de achitat un credit în CHF la Credit Europe Bank şi care a pierdut procesul de dare în plata intentat băncii, este somată să achite soldul creditului în CHF, în caz contrar banca urmând să treacă la executarea silită a debitorilor.

În contextul în care criză actuală poate duce la multiplicarea cazurilor de felul acesta, este necesară intervenţia de urgenţă a statului pentru protejarea consumatorilor.

"AURSF se pune în slujba tuturor celor care se găsesc în acest moment de criză majoră, în situaţîi de vulnerabilitate în faţă băncilor, a executorilor sau a recuperatorilor de creanţe şi ii încurajează să trimită pe adresa de e-mail a asociaţiei, sesizări@aursf.ro sau prin intermediul mesageriei de pe pagină de facebook a asociaţiei, mărturii înregistrate video (nu se vor lua în considerare mesajele scrise) cu problemele cu care se confruntă. AURSF se va preocupă că toate mărturiile să fie postate pe pagină de Facebook a asociaţiei şi, de asemenea, le va trimite tuturor decidenţilor care sunt în măsură să intervină la nivel guvernamental şi/parlamentar.", arată comunicatul remis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb