Australia a relaxat cele mai dure restricţii COVID-19 din lume impuse călătoriilor internaţionale pentru prima dată din martie 2020

J.P.
Internaţional / 1 noiembrie 2021

Australia a relaxat cele mai dure restricţii COVID-19 din lume impuse călătoriilor internaţionale pentru prima dată din martie 2020

Australia a relaxat luni restricţiile la frontierele sale internaţionale, permiţând unora dintre persoanele vaccinate să călătorească liber şi multor familii să se reunească pentru prima dată din martie anul trecut, transmite Reuters, citat de G4media.

După 18 luni în care a impus la frontiere unele dintre cele mai stricte reguli legate de noul coronavirus din lume, care interziceau cetăţenilor să se întoarcă sau să iasă din ţară, cu excepţia acordării unor excepţii, aproximativ 14 milioane de australieni din statele Victoria, New South Wales şi Canberra sunt acum liberi să călătorească.

Peste 80% dintre persoanele de cel puţin 16 ani din cele două state şi regiunea capitalei sunt complet vaccinate, aceasta fiind o condiţie pentru reluarea călătoriilor internaţionale.

Australienii şi rezidenţii permanenţi care trăiesc în străinătate se pot întoarce, de asemenea, datele Ministerului de Externe arătând că aproximativ 47.000 de persoane speră să facă acest lucru.

Majoritatea turiştilor, chiar şi cei vaccinaţi, trebuie să mai aştepte, deşi turiştii vaccinaţi din Noua Zeelandă vor avea voie să intre în ţară începând de luni.

Un zbor al operatorului aerian Qantas din Los Angeles urma să aterizeze la Sydney luni la ora 6 dimineaţa, conform programului aeroportului din Sydney, iar pasagerii australienii vaccinaţi vor putea să coboare din avion fără să intre în carantină, pentru prima oară în ultimele luni de zile.

Călătorii nevaccinaţi vor fi supuşi în continuare carantinei şi toţi călătorii vor avea nevoie de dovada unui test pentru Covid-19 negativ înainte de îmbarcare.

Australia şi-a închis graniţele la începutul pandemiei şi a permis doar unui număr limitat de cetăţeni şi rezidenţi permanenţi să se întoarcă din străinătate, pe baza unor excepţii, şi a unei perioade obligatorii de carantină de 14 zile, într-un hotel pe cheltuiala lor.

Dar, pe măsură ce autorităţile au schimbat strategia de gestionare a pandemiei de Covid-19 către convieţuirea cu virusul prin vaccinări extinse, graniţele se redeschid treptat.

În timp ce epidemia cu varianta Delta a coronavirusului a determinat autorităţile să ţină oraşele Sydney şi Melbourne în carantină luni de zile, până de curând, numărul cazurilor de Covid-19 din Australia este mult mai mic decât în multe alte ţări comparabile, cu puţin peste 170.500 de infecţii şi 1.735 de decese.

Peste 77% dintre australienii eligibili sunt acum vaccinaţi complet şi mai mult de 88% au primit prima doză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro