Autonom intenţionează să emită o emisiune de obligaţiuni în ultimul trimestru al anului

A.I.
Piaţa de Capital / 17 iunie

Autonom intenţionează să emită o emisiune de obligaţiuni în ultimul trimestru al anului

Compania a semnat un contract cu BRD pentru intermedierea posibilei operaţiuni de piaţă

Autonom are două emisiuni de obligaţiuni listate la BVB

Autonom Services, companie ce oferă servicii de leasing operaţional şi rent-a-car, intenţionează să emită o emisiune de obligaţiuni în ultimul trimestru al anului, după cum reiese dintr-un raport al emitentului publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a semnat un contract cu BRD-Groupe Societe Generale pentru intermedierea posibilei operaţiuni de piaţă, se mai menţionează în document.

"Având în vedere proiectele în curs de desfăşurare, pentru a susţine în continuare atât activitatea curentă, cât şi cea investiţională, societatea informează toate părţile interesate despre analizarea posibilităţii de a implementa, în viitorul apropiat, emisiunea, inclusiv cu posibilitatea ca obligaţiunile din cadrul emisiunii să fie corelate cu obiective de sustenabilitate", se arată în raport.

Potrivit documentului, în acest moment nu există nicio decizie privind implementarea sau nu a emisiunii. "Decizia va fi luată ulterior de către organele statutare competente ale societăţii în funcţie de rezultatele analizei interne realizate cu sprijinul BRD, precum şi de condiţiile de piaţă", se arată în raport.

În prezent, compania are două emisiuni de obligaţiuni listate la BVB. Una, în valoare de 20 milioane de euro, are dobânda fixă de 4,45% pe an şi maturitatea în luna noiembrie 2024. Cealaltă, în valoare de 48 milioane de euro, are dobânda de 4,11% pe an şi maturitatea în 2026.

Anul trecut, Autonom Services a avut venituri totale de 728,9 milioane lei, cu 13% peste cele din 2022 şi un profit net de 30 milioane lei, în scădere cu 48% faţă de anul precedent. Compania este deţinută de fraţii Marius şi Dan Ştefan.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nici la dublu fata de aia pe care o rescadenteaza in noiembrie nu merita subscris.Situatia lor financiara e dezastruoasa,gradul de indatorare e sarit in tavan,de cateva ori peste capitalurile proprii.

    Au rating B+.Iar ala de plata a datoriilor e RR5 adica se estimeaza sa mai recuperezi sub 30% din principal!Asadar daca subscrii practic le faci bailout la actualii detinatori. 

    1. amin

    vrem banii vostri la Autonom Services ca sa-i imprumjutam la Autonom International ca sa-i imprumute la ATM Ventures SRL ca sa cumpere CODE,MIB,4RT,BNET tot felul de localuri,pizzerii.Zeci de milioane parcate acolo din obligatiunile cumparate de cei care aud ca se fac proiecte,ne dezvoltam'.O firma pe care se trec datoriile,apoi lantul datoriilor in suveica pana li se pierde urma.

    1. Da de unde!

      "Statul e cel mai prost gestionar". 

      Privații sunt toți niște tipi cinstiți care asudă să plătească impozite și salarii generoase, care dezvoltă România și piața de capital.  

      :)

      merge bine, ce ai cu ei? poate la tbk probleme? am vaz ceva plecari / schimbari la varf

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb