Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente autorizează rapelul bivalent dezvoltat de Moderna

V.G.
Companii / 17 august

Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente autorizează rapelul bivalent dezvoltat de Moderna

Moderna, Inc., o companie de biotehnologie care a creat vaccinuri şi tratamente de ultimă generaţie cu ARN mesager  (ARNm), a anunţat că Autoritatea Britanică de Reglementare a Medicamentelor (MHRA) a emis autorizarea condiţionată pentru utilizarea rapelului vaccinului bivalent împotriva COVID-19 care ţinteşte Omicron, mRNA-1273.214 (Spikevax Bivalent Original/Omicron), ca doză de rapel pentru  imunizarea activă pentru prevenţia COVID-19 cauzat de SARS-CoV-2 la persoanele cu vârsta de cel puţin 18 ani, conform unui comunicat de presă.

Spikevax Bivalent Original/Omicron este un vaccin bivalent de ultimă generaţie care  conţine mRNA-1273 (Spikevax) şi un vaccin-candidat care ţinteşte varianta Omicron în cauză (BA.1),

"Ne bucurăm că MHRA a autorizat Spikevax Bivalent Original/Omicron, vaccinul de ultimă generaţie  împotriva COVID-19. Acest pas reprezintă prima autorizare a unui vaccin bivalent care ţinteşte Omicron,  subliniind şi mai mult dedicarea şi rolul de lider al autorităţilor de sănătate publică din Marea Britanie, în  lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19," a spus Stephane Bancel, manager general al  Moderna.

"mRNA-1273.214 a dovedit în mod constant un răspuns imun  superior faţă de mRNA-1273 în studiile clinice. Acest vaccin bivalent are un rol important de jucat în  protejarea oamenilor din Marea Britanie împotriva COVID-19, pe măsură ce se apropie lunile de iarnă", a adăugat Bancel.

Potrivit sursei citate, decizia MHRA se bazează pe date dintr-un studiu clinic de fază 2/3, în care mRNA-1273.214 a atins  toate obiectivele primare, inclusiv răspuns superior de neutralizare cu anticorpi împotriva variantei  Omicron (BA.1) în comparaţie cu o doză de rapel de 50 µg de mRNA-1273 la participanţi nevaccinaţi  iniţial. O doză de rapel din vaccinul mRNA-1273.214 a crescut titrul mediu geometric împotriva variantei  Omicron de aproximativ 8 ori faţă de nivelurile de la începerea studiului. În plus, mRNA-1273.214 a  generat reacţie puternică cu anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5 în  comparaţie cu doza de rapel autorizată în prezent (mRNA-1273), indiferent de statusul de infectare  anterioară sau vârstă. 

"Moderna colaborează cu The Vaccine Taskforce, UK Health Security Agency şi NHS pentru a oferi  vaccinul Spikevax Bivalent Original/Omicron publicului din Marea Britanie. Moderna a emis cereri de  autorizare pentru mRNA-1273.214 în Australia, Canada şi UE şi anticipează şi alte autorizări", se mai arată în comunicat. 

Spikevax bivalent Original/Omicron este indicat ca doză de rapel pentru imunizare ca parte de prevenţie  împotriva COVID-19, la persoanele de 18 ani şi peste această vârstă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro