Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Autoritatea Maghiară pentru Telecomunicaţii a respins participarea DIGI la licitaţia 5G

I.M.A.
Companii /

Sursaă foto: Twitter

Sursaă foto: Twitter

Digi Communications (DIGI) a anunţat că Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a respins participarea societăţii la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria, iar societatea precizează că va contesta această hotărâre.

DIGI a participat la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor privind serviciile wireless broadband pentru susţinerea introducerii tehnologiei 5G în Ungaria, transmite News.ro.

"Societatea doreşte să îşi informeze investitorii şi acţionarii că la data de 13 septembrie 2019, Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a transmis societăţii decizia de respingere a participării la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria. Societatea a participat la această procedură de licitaţie în scopul dezvoltării activităţii sale de comunicaţii mobile pe piaţa din Ungaria", arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Societatea consideră că decizia NMHH este incorectă şi lipsită de temei real.

"În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condiţiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziţii şi fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete şi analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile şi controversate pe care NMHH le-a adoptat în relaţia cu societăţile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitaţii pentru radiofrecvenţe", se mai arată în comunicat.

Societatea subliniază că va contesta această hotărâre, potrivit News.ro.

"Societatea va contesta această hotărâre, cu toate mijloacele aflate la dispoziţia sa, conform legislaţiei maghiare şi europene. Grupul rămâne hotărât să continue punerea în practică a proiectelor sale pe această piaţă, în folosul clienţilor săi", se mai arată în comunicat.

Digi Communications NV este compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS&RDS, liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia.

În România, Grupul Digi este, în prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu circa 13.000 de angajaţi (peste 15.000 pe toate pieţele unde desfăşoară operaţiuni). În ultimii zece ani a virat la bugetul de stat şi al asigurărilor sociale şi de sănătate peste 1 miliard euro, sub formă de impozite, taxe şi alte plăţi către instituţiile statului.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Ce NU spune Grupul Digi sau RCS&RDS cum doriți, este că tehnologia 5G de care dispune provine din China.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu cred ca asta este motivul de respingere. Se pot pune conditii in caietul de licitatii sa nu ai Huawei. Problema este ca Digi este firma serviciilor secrete romane, asa ca serviciile secrete unguresti n-au nici un interes sa si-i bage in casa. Nici mie nu mi-ar conveni daca as fi in locul lor.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS