Autoritatea pieţei nipone de capital recomandă amendarea Nissan cu 22 milioane dolari

Ziarul BURSA #Internaţional /

Autoritatea pieţei nipone de capital recomandă amendarea Nissan cu 22 milioane dolari

Comisia pentru Supravegherea Burselor şi Instrumentelor Financiare din Japonia (SESC) a recomandat ca Nissan să fie amendată cu aproximativ 2,4 miliarde de yeni (22 milioane de dolari) pentru raportări eronate privind compensaţiile financiare de care a beneficiat fostul preşedinte Carlos Ghosn în patru ani financiari, din aprilie 2014 până în martie 2018, transmite Reuters, conform Agerpres.

În noiembrie 2018, Carlos Ghosn, pe atunci director general al Nissan, a fost arestat în Japonia, fiind acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere.

Decizia finală privind amenda va fi luată de Autoritatea de Reglementare Financiară din Japonia.

Amenda de 2,4 miliarde de yeni va fi a doua cea mai mare impusă vreodată în Japonia pentru raportări eronate în declaraţii financiare, după amenda de 7,3 miliarde de yeni primită de Toshiba în 2015, informează SESC.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS