AUTORITATEA VAMALĂ ROMÂNĂ:Amenzi de peste 90.000 de lei în urma controalelor la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

V.G.
Miscellanea / 5 ianuarie

Amenzi de peste 90.000 de lei în urma controalelor la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

Inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile au desfăşurat acţiuni de control la Biroul Vamal de Frontieră Giurgiu în luna decembrie 2022 şi au aplicat amenzi în cuantum de 90.000 de lei, a anunţat astăzi Autoritatea Vamală Română (AVR), conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, echipele mobile de control formate din inspectori vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, împreună cu echipele canine, au efectuat acţiunile de supraveghere şi control vamal/fiscal în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu pe căile de comunicaţii care fac accesul pe sensul de intrare în România.

Astfel, au fost controlate un număr de 391 mijloace de transport dintre care 98 autocare cu persoane care circulau pe ruta Turcia - România.

"Cu sprijinul echipelor canine au fost identificate şi predate organelor competente un număr de 2.207 bucăţi mărfuri nedeclarate, 111.050 bucăţi ţigarete diferite mărci, 626 bucăţi articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii diverse mărci, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, 2.714 bucăţi parfumuri diverse mărci, şi 298 bucăţi materiale pirotehnice pentru care au fost întocmite dosare de cercetare penală", arată AVR.

De asemenea, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, având suportul echipelor canine, precum şi alţi inspectori de la alte direcţii regionale, au desfăşurat acţiuni de supraveghere şi control vamal/fiscal şi au acţionat pe raza Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, respectiv la Birourile Vamale de Frontieră Albiţa, Sculeni, Stânca Costeşti, Rădăuţi-Prut şi Siret.

"Echipa mobilă din cadrul acţiunii de la Biroul Vamal de Frontieră Albiţa, împreună cu echipele canine, au controlat un număr de 32 de autovehicule în care au fost descoperite cantitatea de 908 litri de băuturi alcoolice de diferite mărci, 860 ţigarete diferite mărci, fără marcaj fiscal şi mai multe fiole/ comprimate substanţe dopante cu grad mare de risc. În urma controlului efectuat au fost aplicate sancţiuni în cuantum de 15.000 lei, iar bunurile reţinute în vederea confiscării au fost predate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor, iar valoarea estimată a acestora, în situaţia în care ar fi fost comercializate, se ridică la suma de 20.069 lei", menţionează sursa citată.

La Biroul Vamal de Frontieră Sculeni, inspectorii au controlat împreună cu echipele canine un număr de 81 autovehicule, fiind descoperite 200 bucăţi ţigarete fără marcaj fiscal şi 98.75 litri băuturi spirtoase, iar sancţiunile aplicate au fost în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, echipa mobilă din cadrul acţiunii de la Biroul Vamal de Frontieră Stânca-Costeşti şi de la Biroul Vamal de Frontieră Rădăuţi-Prut, împreună cu echipele canine au controlat mijloace de transport şi pe durata desfăşurării acţiunii de control au fost întoarse un număr de 11 microbuze şi 9 autocare.

Nu în ultimul rând, în cadrul acţiunii de la Biroul Vamal de Frontieră Siret/Vicovu de Sus, unde au fost controlate mai multe autovehicule, au fost descoperite 1.014,75 litri băuturi spirtoase, 1.060 bucăţi ţigarete diferite mărci, fără marcaj fiscal, precum şi 4 fiole şi 20 de comprimate substanţe dopante cu grad mare de risc. În urma controlului efectuat au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei.

Autoritatea Vamală Română precizează că inspectorii vamali vor efectua în continuare acţiuni de control şi supraveghere, coordonate de la nivel central, având ca obiective principale prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse din tutun, combaterea traficului ilicit de droguri şi produse cu regim special, supravegherea şi controlul vamal cu privire la derularea operaţiunilor comerciale, inclusiv în ceea ce priveşte plasarea mărfurilor aflate în colete şi bagaje neînsoţite sub regim vamal de tranzit la intrarea pe teritoriul României.

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro