Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Autorităţile australiene vor sancţiuni dure pentru bănci

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Autoritatea de supraveghere a sectorului concurenţei din Australia susţine creşterea masivă a sancţiunilor financiare pentru băncile la care sunt des­coperite nereguli, ca urmare a inves­tigaţiei realizate de o comisie susţinută de guvern, cu privire la tacticile de vânzare a celor mai profitabile produse bancare - ipotecile.

Conform preşedintelui Comisiei pentru Concurenţă şi Protecţia Consumatorilor din Australia (ACCC), Rod Sims, guvernul este îndreptăţit să propună penalităţi de până la 10% din cifra de afaceri a băncilor, ceea ce s-ar putea transforma în amenzi de sute de milioane de dolari.

"Sancţiunile pe care le impunem în prezent, atât în materie de concurenţă, cât şi de consum, sunt de zeci de milioa­ne. Sunt necesare penalităţi de sute de milioane",a subliniat Sims.

Declaraţiile sale au venit după ce prim-ministrul australian Malcolm Turnbull a recunoscut că a greşit atunci când s-a opus lansării unei anchete judiciare independente în sectorul financiar, afectat de scandaluri de manipulare a dobânzilor şi nerespectarea normelor privind combaterea spălării de bani.

Comisia Regală pentru anchetarea abaterilor din industria bancară şi a serviciilor financiare din Australia a lansat în februarie o analiză în domeniu, care scoate la iveală strategii de înşelare a autorităţilor de reglementare, dar şi a clienţilor, prin sfaturi ne­corespunzătoare.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. On the Bitch Bay ei au descoperit ca creditele denominate in franci "francezi" elvetieni ie toxice. Vitele si oile traditionale au suferit. Amu 40 de ani. Amu 40 de ani, unii carora li se falfaia povesteau mari povesti de serviciu. Au uitat sa citeasca Scanteia, coloana cu ce se intampla pe Mapamond. Si a ajuns Guvernator. Si vremurile trecura... Si australienii (si vecinii lor din Noua Zeelanda) nu au uitat!!! Si vor plati ! Aia de-si bat joc cu "inocenta".

  Winter is coming! Not soon enough. But hard enough! Go ausi, go! 

  1. Mamace buna eglumaastacu franci "francezi" elvetieni! Pe biris nu-l mai injurati sau pe anca dragu, cersetorilor ? Ce bun ar gi un partid care sa dea oug ca ub chf e 1 leu, mascricilor ratati.

   Sau te harjonesti ?

   nepoate, ai limbrici?! da fuga la farmacie si ia-ti de 2 lei bomboane de putut ca te lasa mintea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS