Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Autorităţile reduc amenda "Société Générale" pentru manipularea Euribor

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

"Société Générale" SA, a doua mare bancă franceză, va beneficia de o reducere a amenzii de 446 milioane de euro impusă de autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană pentru manipularea dobânzii Euribor, după ce instituţia şi-a retras contestaţia depusă în justiţie.

Un număr de opt bănci, printre care "Société Générale", "Deutsche Bank" AG şi "Royal Bank of Scotland Group" Plc, au fost amendate cu o sumă record de 1,7 miliarde de euro în 2013, pentru manipularea Euribor. Însă, banca franceză a contestat modul în care Curtea Generală a Uniunii Europene a calculat amenda.

"În cursul contestaţiei, Société Générale a recalculat valoarea activelor sale şi a furnizat cifrele corectate Comisiei Europene. Oficialii europeni au verificat şi acceptat noile cifre privind valoarea activelor şi în consecinţă vor propune reducerea amenzii. Société Générale acceptă amenda calculată pe baza cifrelor corectate şi consideră că nu este niciun motiv pentru menţinerea contestaţiei", a informat banca franceză.

Potrivit "Société Générale", Comisia Europeană va reveni asupra deciziei sale din 2013 şi va emite o nnouă hotărâre, în care va reduce amenda anunţată anterior. Banca franceză nu a dezvăluit cu cât va fi diminuată amenda.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cei care au credite primesc ceva din aceasta amenda ?

    ar trebui sa dea in judecata bancile pentru perceperea de dobanzi bazate pe un indice manipulat?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie