Avans de 0,54% pentru BET

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 02 iulie

Avans de 0,54% pentru BET

Raliu de peste 21% pentru BET, în primele şase luni ale lui 2021

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat cu jumătate de procent în şedinţa de ieri, respectiv 0,54%, situându-se în apropierea maximelor istorice atinse în debutul acestei săptămâni. BET a încheiat primele şase luni ale anului cu un avans de peste 21%, unul din cele mai bune randamente după primele şase luni din istoria pieţei locale, tendinţa aparentă fiind una în continuare de creştere. An/an, BET afişează un randament de 37,37%, situându-se puţin sub nivelul de 12.000 de puncte.

Valoarea schimburilor de ieri, zi în care toţi cei nouă indici au înregistrat evoluţii pozitive, a fost de 65,59 milioane de lei, dublă comparativ cu cea din sesiunea anterioară, de 32,33 milioane de lei. Circa 3,5 milioane de lei a venit de pe piaţa produselor structurate, aproape 1 milion de lei de pe piaţa de obligaţiuni şi 9,87 milioane de lei de pe piaţa AeRO, care a fost dominată de intrarea la tranzacţionare a acţiunilor Simtel (SMTL), care au dat 8,4 milioane de lei din rulajul de ieri de pe AeRO.

Peste Ocean, indicii de la New York au consolidat evoluţia cu volatilitate scăzută din ultimele zile în condiţiile atingerii de către indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite a noi maxime istorice în perioada recentă.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul lor zilnic: "Toţi indicii BVB au închis şedinţa pe plus. Variaţiile au fost cuprinse între 0,46% pentru BET-BK şi 0,73% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 13,32 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa de ieri. Cu un rulaj de peste 44%, lichiditatea a fost asigurată de cele două bănci din indicele BET, respectiv BRD SocGen (BRD) cu 18,22 milioane lei şi Banca Transilvania (TLV) cu 11,18 milioane lei. Noua societate listată pe piaţa AeRO, Simtel Team (SMTL), a avut o valoare tranzacţionată de 8,38 milioane lei. Din indicele BET, trei societăţi au crescut cu peste un procent: OMV Petrom (SNP) +2%, Teraplast (TRP) +1,27% şi Medlife (M) +1,20%. La polul opus, Sphera Franchise Group (SFG) s-a corectat cu 3,79%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost astfel condus de acţiunile BRD, ce au stagnat la 17,5 lei, în zona maximelor post-criză financiară (post-2008) abia atinse la debutul săptămânii.

Acţiunile TLV au stagnat şi ele la 2,725 lei, în zona maximelor istorice atinse recent.

Pe poziţia a treia în topului rulajului, cu schimburi de aproape 4,12 milioane lei, s-au clasat titlurile MedLife, acţiunile companiei încheind ziua la preţul de 16,9 lei, de asemenea maxim istoric.

Pe locul al patrulea în acest clasament se află acţiunile OMV Petrom, care au urcat la 0,4335 lei, pe fondul unui rulaj de 3,02 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 0,46%, la 2.327,63 puncte, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a crescut cu 0,63%, până la 789,57 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro