AVE - în 9 ani de activitate a investit aproape 6 milioane de euro in proiectele derulate in scolile din Romania

T.B.
Miscellanea / 27 martie

AVE - în 9 ani de activitate a investit aproape 6 milioane de euro in proiectele derulate in scolile din Romania

AVE (Asociaţia pentru Valori în Educaţie) contribuie de 9 ani la transformarea sistemului educaţional din România prin programe şi proiecte dezvoltate pornind de la nevoile şcolilor, se arată într-un comunicat al AVE, remis redacţiei. AVE a luat naştere din dorinţa a şapte antreprenori români de a sprijini şcoala românească să devină una care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă şi responsabilitatea. Educaţia este cea mai importantă investiţie, iar AVE a facilitat încă de la început implicarea companiilor private şi a societăţii civile în demersul de a o transforma împreună, conform sursei.

5,9 milioane de euro pentru programele şi proiectele derulate în şcoli

De-a lungul celor 9 ani, AVE a creionat şi implementat programe menite să aibă impact atât la nivelul managementului şcolii, cât şi al profesorilor şi elevilor. Activitatea AVE a beneficiat de sprijinul financiar al sectorului de business, cu un buget de aproximativ 5,9 milioane de euro alocat programelor şi proiectelor, se arată în comunicat.

Peste 16.000 de profesori au luat parte la programele coordonate de AVE: Academia de Leadership şi Management Şcolar, HumanKind, Edu Networks sau Alfabetar. Numărul total de elevi care învaţă în şcolile implicate în programele AVE s-a ridicat la peste 230.000.

290 de directori au implementat programele AVE în şcolile pe care le conduc, iar alţi 685 au participat la alte proiecte şi iniţiative AVE. În cei 9 ani de existenţă, AVE a interacţionat cu 5.800 de directori şi directori adjuncţi, transmite sursa.

Peste 400 de lideri din business au înţeles importanţa directorului de şcoală ca vector de schimbare, au lucrat 1 la 1 cu un director şi au avut un rol esenţial, cel de business-mentor, în formarea directorilor.

Prima companie care a crezut în misiunea AVE a fost Arval - BNP Paribas Group, care a înţeles că educaţia stă la baza unei vieţi mai bune. "La Arval am avut întotdeauna iniţiative prin care să avem un impact pozitiv în societate. Câţiva oameni dragi mie erau, la acel moment, în căutarea unei idei prin care mediul de afaceri să poată acţiona coordonat şi sistemic pentru accelerarea schimbării în bine a României. Ei au fost cei care m-au convins că educaţia este, de fapt, cauza ultimă a tuturor lucrurilor care trebuie să se schimbe. Viziunea noastră de a investi azi pentru un efect real în viitorul îndepărtat, la acea vreme, nu era uşor de "vândut", cu atât mai puţin unui proiect în stadiu de idee. Sunt extrem de mândru că atunci am văzut potenţialul acestui minunat grup de oameni", a spus Dan Boiangiu, în prezent General Manager Arval Belgia, arată datele comunicatului.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment devenit deja tradiţie şi oferă de şapte ani sprijin şi recunoaştere directorilor de şcoală ale căror poveşti au impact real în transformarea şcolilor pe care le conduc şi pot fi exemple de urmat. Prin această Gală, AVE doreşte să creeze un mediu în care educaţia să fie apreciată şi valorizată, inspirând şi mobilizând întreaga comunitate şi lideri din diferite sectoare pentru a se implica în transformarea educaţiei. 30 de directori de şcoală au fost premiaţi până acum şi au devenit modele de leadership şi abordare antreprenorială, informează sursa.

AVE, implicat în modernizarea politicilor publice

Dincolo de activitatea desfăşurată la firul ierbii, o componentă importantă o reprezintă implicarea AVE în modernizarea politicilor publice. Alături de alte ONG-uri, camere de comerţ şi grupuri de business, AVE a contribuit la noua Lege a învăţământului preuniversitar. Rezultatul este că 34 de reforme critice au fost incluse în varianta finală a proiectului. De asemenea, cu sprijinul AVE, 2.500 de directori şi directori adjuncţi din întreaga ţară au aderat la o scrisoare deschisă, prin care au fost propuse Guvernului trei scenarii de acţiune urgentă pentru creşterea salariilor directorilor, conform sursei.

Misiunea AVE continuă prin Programul de Transformare a Şcolilor din România

Experienţa acumulată de AVE se regăseşte acum într-un program unic prin care îşi propune să sprijine mai aplicat şcolile. Programul de Transformare a Şcolilor din România integrează expertiza perfecţionată în proiectele derulate anterior, fiind construit în aşa fel încât şcolile înrolate să primească sprijin în funcţie de nevoile specifice. Călătoria fiecărei şcoli în program va dura trei ani, iar proiectul se adresează tuturor unităţilor şcolare din mediul urban şi rural cu scopul ca fiecare copil să obţină progres vizibil în privinţa unor abilităţi cheie de viaţă, relevante pentru secolul XXI, informează sursa.

Potrivit datelor din comunicat, "Comisia Europeană a stabilit 8 competenţe pe care orice tânăr ar trebui să le aibă, indiferent de cariera pe care o va alege, pentru a fi realmente pregătit pentru viitor. Cel mai nou program prin care AVE sprijină transformarea a 1.000 de şcoli din România în următorii 5 ani face ca elevii să aibă progres pe 3 abilităţi-cheie: gândire critică şi literaţie, abilităţi socio-emoţionale, competenţe digitale. Am pornit la drum acum 9 ani deoarece credem că fiecare copil merită şansa la o educaţie prin care să îşi realizeze potenţialul, iar Programul de Transformare este încă un mod prin care AVE susţine acest lucru", a declarat Andreea Nistor, Director Executiv al AVE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bla-bla-bla....colcaie securistii pe acolo.......unul din board, cu aere de mare domn, povestea pe un grup de whatsapp intern, cu doamne si domni in audienta, cum a facut el sex la volan in timp ce sofa.......cam astea sunt specimenele din celebra "AVE"....cand intri in interior, trebuie sa ai stomacul pregatit....

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb