AVERTISMENTE ONU:Omenirea a devenit o armă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 decembrie 2022

Sursă foto: Facebook / United Nations

Sursă foto: Facebook / United Nations

Discursurile dure au menirea să trezească opinia publică. Reţeta se aplică şi în chestiunile legate de mediu. Omenirea a devenit o "armă de extincţie în masă" şi a venit momentul să punem capăt "războiului nostru împotriva naturii", a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cerând ţărilor să ia decizii curajoase, în timpul unei ceremonii de la Montreal, organizată în ajunul Conferinţei ONU pentru Biodiversitate (COP15), care se desfăşoară în perioada 7-19 decembrie în oraşul canadian.

"Cu apetitul nostru nemărginit pentru o creştere economică necontrolată şi inegală, omenirea a devenit o armă de extincţie în masă", a declarat Antonio Guterres înainte de începerea acestei conferinţei, organizată de Convenţia ONU privind Diversitatea Biologică, pe care o consideră "şansa noastră de a opri această orgie a distrugerii". De la preluarea funcţiei în 2017, Antonio Guterres, fost premier al Portugaliei, a făcut din schimbările climatice prioritatea mandatului său. El a făcut aceste declaraţii în urma premierului canadian, Justin Trudeau, a cărui intervenţie a fost întreruptă de tamburinele a mai multor reprezentanţi ai unei populaţii indigene locale. "Genocidul băştinaşilor = ecocid", "Pentru a salva biodiversitatea, nu mai invadaţi pământurile noastre", erau mesajele care se puteau citi pe un banner, afişate de aceştia timp de câteva minute în aplauzele unora dintre cei prezenţi în sală, înainte de a fi escortaţi, în linişte, spre ieşire. Provocările cu care se confruntă participanţii la COP15 sunt considerabile: un milion de specii sunt ameninţate cu dispariţia, o treime din teritorii sunt grav degradate şi solurile fertile dispar, în timp ce poluarea şi schimbările climatice accelerează degradarea oceanelor. Produsele chimice, materialele plastice şi poluarea aerului sufocă pământul, apa şi aerul, în timp ce încălzirea globală cauzată de arderea combustibililor fosili provoacă haos climatic - de la valuri de căldură şi incendii de vegetaţie până la secete şi inundaţii. Reprezentanţi ai peste 190 de ţări se reunesc între 7 şi 19 decembrie pentru a încerca să încheie un acord pentru natură pe zece ani şi să se evite astfel o a şasea extincţie în masă. Însă rezultatul negocierilor, care acoperă aproximativ douăzeci de obiective menite să salveze ecosistemele până în 2030, rămâne incert.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oamenii se comporta ca virusii. Infecteaza gazda, traiesc de pe spatele ei in timp ce-i consuma resursele, se inmultesc la infinit si in final ajung sa omoare gazda!

    1. Toti imbecili ajunsi in functie isi dau cu parerea (citesc dupa dictare)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro