Avocatul Poporului recomandă o modificare legislativă pentru audierea şi online a medicilor de la ATI în cadrul urmăririi penale

J.P.
Miscellanea / 19 ianuarie

Avocatul Poporului recomandă o modificare legislativă pentru audierea şi online a medicilor de la ATI în cadrul urmăririi penale

Avocatul Poporului (AP) recomandă o modificare legislativă care să permită, în cadrul urmăririi penale, audierea online a medicilor cu specialitatea Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) implicaţi în combaterea COVID-19, conform Agerpres.

"Considerăm că obligarea medicilor implicaţi în combaterea epidemiei de COVID-19 de a se deplasa la sediile de Poliţie, întrerupând activitatea de îngrijire a bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus poate afecta grav calitatea actului medical, cu consecinţe asupra sănătăţii şi chiar vieţii pacienţilor. Înţelegând greutăţile cu care se confruntă Ministerul de Interne, recomandăm o modificare legislativă care să permită audierea părţilor şi online în cadrul urmăririi penale, precum şi o reconsiderare a distribuirii poliţiştilor în cadrul diferitelor structuri, pentru a face posibilă audierea la locul de muncă a medicilor implicaţi în combaterea pandemiei COVID", a transmis, miercuri, Avocatului Poporului, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Anterior, Avocatul Poporului solicitase Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să analizeze posibilitatea ca, având în vedere situaţia generată de pandemia COVID-19 şi calitatea persoanelor a căror audiere se urmăreşte, să aibă în vedere şi alte modalităţi de investigaţie a medicilor cu specializarea ATI, în cazul urmăririi penale, cum ar fi audierea lor la sediile instituţiilor spitaliceşti sau online.

DGPMB a comunicat că audierea prin videoconferinţă în cursul urmăririi penale a altor persoane, în afara celor private de libertate, altele decât cele aflate în arest la domiciliu, nu este posibilă, fiind exclusă de reglementările Legii 114/2021 privind unele măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei de COVID-19. Potrivit Poliţiei Capitalei, Codul de procedură penală nu prevede posibilitatea efectuării audierilor în cursul urmăririi penale prin videoconferinţă.

Audierea cadrelor medicale la sediile instituţiilor spitaliceşti nu poate fi avută în vedere, întrucât numărul poliţiştilor din cadrul Serviciului Omoruri cu atribuţii în instrumentarea cauzelor penale care au ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă este redus, iar numărul dosarelor penale în care se impune audierea cadrelor medicale este ridicat, a atras atenţia Poliţia Capitalei.

Pe de altă parte, a completat DGPMB, prezenţa poliţiştilor cu aceste atribuţii în unităţile sanitare în care lucrează cadrele medicale care trebuie audiate creşte substanţial riscul infectării acestora cu noul coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro