Azi un ou, mâine un teatru

Lifestyle /

Azi un ou, mâine un teatru

Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană, inclusiv o secţiune caritabilă pentru construirea teatrului Griviţa 53

Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă

9 iulie 2019, ora 19.00

Artmark pune o importantă cărămidă la construirea Teatrului Griviţa 53 prin intermediul Licitaţiei de Artă Postbelică şi Contemporană, din data de 9 iulie, care include o secţiune caritabilă dedicată în mod special acestui proiect.

În acest demers s-au alăturat o serie de artişti care girează cu operele lor unicitatea proiectului de a construi primul teatru privat din România ridicat cu sprijinul comunităţii.

Micuţa Picasso (Alexandra Nechita), Gheorghe Fikl, Mihai Popescu, Francisc Chiuariu şi Arantxa Etcheverria sunt artiştii care au creat şi donat 5 sculpturi monumentale, de interior/exterior, sub forma unor ouă supradimensionate, cu înălţimea de 2 metri şi diametrul de 1,65 metri, ce vor intra în licitaţia de artă contemporană din 9 iulie. "Ouăle pictate" au un preţ de pornire de numai 5.000 de euro, însă estimările valorilor de piaţă ale acestora variază, funcţie de cotaţia de piaţă a artiştilor donatori (între 8.000 şi 45.000 euro).

"Griviţa 53 este primul teatru construit împreună după 70 de ani, ultimul demers în acest sens a fost realizat de Liviu Ciulei în 1946. Eu am pus la vânzare casa bunicii mele şi cu banii câştigaţi am achiziţionat terenul. Pentru construcţie am nevoie de implicarea voastră. Tot ce am făcut până astăzi în cariera mea, am făcut împreună, în echipă. Îmi doresc să construim mai mult decât un teatru, să construim un exemplu care să intre în istorie, să ne definească generaţia, să construim un spirit, o atitudine", regizoarea

Chris Simion - Mercurian, iniţiatoarea proiectului.

Licitaţia din data de 9 iulie include, de asemenea, şi o selecţie de lucrări postbelice şi contemporane, semnate de nume româneşti cu ecou internaţional: Baba, Ţuculescu, Bernea, Neagu, Ciucurencu, Brătescu, Câlţia, Ilfoveanu, Dumitrescu şi mulţi alţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS