BABA ŞI MITRALIERAInformaţiile secrete ale Ioanei Petrescu

MAKE
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 18 iulie 2014

Unde-i baba?

Unde-i baba?

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al ORNISS a transmis, potrivit paginadepolitică.ro, care citează HotNews: "Referitor la solicitarea dvs. vă comunicăm faptul că între dna. Ioana Petrescu, actualul ministru al finanţelor, şi familia dl. prof. univ. dr. Marius Petrescu, directorul general al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, nu există nicio legătură de rudenie".

Într-un răspuns transmis prin SMS la solicitarea HotNews.ro, Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, a infirmat informaţiile că Marius Petrescu ar fi tatăl său: "Nu e adevărat".

-------

Am remarcat cu toţii că ministrul finanţelor Ioana Petrescu i-a spus şefului statului Traian Băsescu că cifrele studiului pe care el i-l cere insistent, sunt "informaţii secrete", o replică la care toţi am căzut pe spate, vorba lui Vadim - "Asta nu e sănătoasă!"

A doua zi, pe 15 iulie, eurodeputatul Norica Nicolai a fost aleasă drept vicepreşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE: al treilea grup politic, ca mărime, din Parlamentul European), ca un fel de răsplată pentru fidelitate politică, fiind singurul dintre europarlamentarii liberali români care nu s-a supus poruncii lui Crin Antonescu să se învârtă ca la Ploieşti şi peste noapte, să se înscrie la Popularii Europeni.

Zilele trec, azi e-o zi şi se întâmpla ceva, mâine e alta şi se întâmplă altceva, adesea nu-i nici o legătură între ele şi acesta este şi cazul dintre evenimentul de la Cotroceni şi cel de la Bruxelles.

Trebuie să fii foarte bolnav să cauţi vreo legătură între ele.

Eu sunt.

Mi-am amintit că Norica Nicolai a avut o intervenţie dură, în martie, contra Ioanei Petrescu, la trei săptămâni după ce aceasta fusese înscăunată la Minister:

"Îi cer public ministrului de Finanţe să spună românilor dacă există şi dacă da, câţi sunt exact, în Trezorerie, banii de pensii şi salarii pentru acest an.

Solicitarea mea vine pe fondul îngrijorării maxime din opinia publică generate chiar de declaraţia de ieri a ministrului Ioana Petrescu, prin care recunoştea faptul că banii din acciza pe carburant ar putea fi direcţionaţi spre plata pensiilor şi salariilor."

Apoi mi-am amintit că Norica Nicolai a fost, prin 2007, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă, în scandalul european al închisorilor CIA din România, unde se vorbea că americanii i-au schingiuit pe arabii bănuiţi de terorism.

Apoi mi-am amintit că a circulat zvonul că închisoarea de la Bucureşti s-ar fi aflat în subsolul sediului ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat).

Apoi mi-am amintit că pe directorul ORNISS îl cheamă Marius Petrescu.

Petrescu?!

Iote-te!

Apoi mi-am amintit să dau trei telefoane la trei persoane care, fiind profesionişti, evident că nu sunt de încredere şi care, toate trei, de parcă erau vorbite, mi-au confirmat că Marius Petrescu este tatăl Ioanei Petrescu, acelaşi Marius Petrescu care a beneficiat de un ajutor de stat de (îmi amintesc aproximativ) 85.365 euro, prin Hotărârea nr. 1400 din 04/12/2003 (citez din memorie) a Guvernului Adrian Năstase, ca să-şi facă o operaţie de 20 de mii (alegeţi-vă moneda!), la un spital din Belgia, pe când era premier Guy Verhofstadt, liderul ALDE care a propus-o pe Norica Nicolai drept vicepreşedinte ALDE (hai că asta cu fostul premier belgian este de boală grea, dar v-am spus că sunt bolnav şi-mi vine greu să mă abţin!).

Ei bine, dacă tata se ocupă cu informaţiile secrete de stat, atunci este normal ca fiica să nu i le dea şefului statului.

Apoi mi-am amintit că presa zicea că Marius Petrescu este ofiţer SIE.

Apoi mi-am amintit că Marius Petrescu a fost, de prin 1997 şi până în 2002, şeful Autorităţii de Control al Importurilor şi Exporturilor Materialelor Strategice şi Armamentului (ANCESIAC), ceea ce explică legătura dintre babă şi mitralieră, pentru că, din câte îmi amintesc, pe Marius Petrescu nu îl cheamă Marius Petrescu, pur şi simplu, ci profesor doctor Marius Petrescu, pentru că este profesor asociat la Universitatea "Valahia", din Târgovişte, unde a coordonat doctoratul Noricăi Nicolai, cea care a controlat subsolul ORNISS şi nu a găsit nici fir de păr de arab schingiuit.

Între timp, mi-am luat pastiluţele şi am observat câteva nepotriviri: într-un ziar care afirmă că Marius Petrescu a angajat-o pe fiică-sa la ORNISS, fata este numită Anca Petrescu şi cuvântul "Anca" are alte litere decât "Ioana"; apoi că Ioana Petrescu afirmă că părinţii ei sunt, amândoi, ingineri şi atunci nu mai înţeleg ce fel de lucrare de doctorat şi-a propus să facă Norica Nicolai, deşi subiectul părea să ţină de ceva despre securitate.

Efectul pastilelor, însă, este de scurtă durată.

Aşa că mi-am amintit să mai dau un telefon la cineva care minte cum respiră, care mi-a zis că Anca Petrescu este sora Ioanei Petrescu, descinzând din acelaşi Marius Petrescu, de la ORNISS-ul suspectat de arabi, chirurgie în Belgia şi nepotism, care sunt secrete de stat bine păzite, aşa cum este secretă şi biografia de până la douăzeci de ani a ministrului nostru de finanţe, trimis la Harvard pe o bursă de vreo 50 de mii, care se spune că ar fi fiind bani publici, cum publici sunt şi banii care trebuie înlocuiţi la buget prin reducerea CAS, dar sursele sunt secret de stat ţinut de tata.

Recunosc că nu dispun de trei surse pentru întreaga frază de mai sus, pe alocuri este câte una.

În cazul că toate astea ar fi adevărate, nu ne mai rămâne de lămurit decât de ce Norica Nicolai s-a apucat să o atace, nitam-nisam, pe fii-sa lu' ta-su'.

Iar de nu-s adevărate, atunci aşa-i trebuie Ioanei Petrescu, dacă îşi ţine secrete datele biografice.

Dragă, dar n-ai decât s-o iei ca pe-un pamflet!

Şi aşa zici că nu te şifonezi repede.

Opinia Cititorului ( 41 )

 1. Interesanta teorie! Practica nu o poate confirma, ceea ce inseamna ca e o conspiratie buna... Daca e o conspiratie desteapta, atunci cine naiba e artizanul ei?!? Ca in rindurile uneltitorilor beligeranti in galaxia mioritica vad numai dobitoci.

  Povestea oficiala oricum nu tine, aia ca la Washington s-au intilnit o socotitoare burdusita de savoir faire si un ginere acneic de eminenta cenusie si monotesticulara, s-au inteles din priviri, au simtit cum potriveala li se urca in git ca voma si au zis 'hai!'. Si s-au repatriat cu acceasi cursa, ea a inceput sa-l consilieze pe el pina cind s-a copt revelatia... E mai bolnav cine crede asta! 

  1. Nu-i "Pet rescue", ci "Failed SIE Laboratory".

   totusi ceva nu se pupa. Daca domnul prim nu a reusit sa inteleaga ce i se cere si a pus vina pe accent, doamna finantatoare s-a temut ca cifrele fiind arabe sa nu fie cumva altfel interpretate, desi in cazul in care domn profesor nu ar fi fost de acord ar fi putut da replica potrivit careia cifrele au fost interpretate ca fiind romane. Importanta dezvoltarii si aprofundarii relatiilor de prietenie romano-chineze a fost , totusi prea repede implementata si nu face decat sa dea impresia ca tot ceeea ce se intampla in jurul domniilor lor are o rezonanta de limba chineza :-)

   Cifrele se cheama ele 'arabe', de la importatori, in fapt sint indiene. D-asta au fost toti hindusi in eroare...

  Oricum, mi-a placut treaba aia cu 'e secret!'...

  Imi aminteste de un ins care ar da bine ca ministru al haznalei cu galbini in guvernul Ponta. Un tigan din Cluj care afirma ca, daca ii dai niste bani la un ghiseu, peste trei luni, la alt ghiseu, iti va da de opt ori mai mult. "Cum?" intrebau cei interesati. "E secret!". E adevarat ca raspunsul s-a dovedit satisfacator pentru masele largi de genii... 

  1. 1984

  Acest articol merita "premiul Academiei" poate ceva din beneficiile din arendarile catre felix?

  este foarte rar,printre guvernantii romani,doar astfel e posibil sa declari ca un studiu ministerial este secret pentru presedintele republicii.

  Eu spun altceva,este secret pentru ca are niste concluzii nasoale:se mareste deficitul,mult daca se aplica scaderea cu cinci la suta a CAS. 

  un singur lucru este clar cu aia NESANATOASA >NE=AM PRICOPSIT .Bogdaproste.

  Este absurd ca niste informatii sa nu fie prezentate sefului statului (fie el si basescu) pe motiv ca sunt secrete!!! Daca informatiile din acest articol se dovedesc adevarate, Petrescu si Ponta trebuie sa isi dea demisia si sa plece acasa. Daca, dimpotriva, nu exista nici-o urma de adevar in acest articol ar trebui ca autorul lui sa se lase de acest "sport". Asteptam clarificari ca sa stim cu cine "votam".

  1. Sincer, eu vreau sa ma las de acest sport, dar sportul nu ma lasa.

   Pe de alta parte, pentru nucleul informational al acestui articol, dispun de minimum patru surse, respectind cu virf si indesat regulile sportului.

   Daca se dovedeste ca informatiile sint false, atunci nu eu trebuie sa ma las de sport, ci sportul trebuie sa se lase de sport. 

  Make, carti nu scri/n-ai incercat vreun roman? 

  1. Ca realmente sa ma exprim, imi este propriu alt limbaj decit scrisul, sint pictor.

   La scris, fac si eu ce pot. 

   Pai vedeti? Poate ca si Ponta e rabin prin vocatie, poate ca Petreasca face plachie de hamsii ca nimeni alta, Adrian Vasilescu e genial la sotron, Isarescu cinta la drimba si Sobolewski... nu, retrag, ala cred ca n-are nici un talent ascuns...

   Pai, nu fi si tu secretos;pune-ne si cate un tablou nu doar IcOANA. 

  :nu cumva numele tatălui domnişoarei Ioana Petrescu este Andrei şi, la sfârşitul anilor ’60, acesta era elev la Liceul „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi locuia într-o casă de pe strada Londra (la nr. 8), împreună cu tatăl său, Petre Petrescu? Acelaşi Petre Petrescu despre care aţi menţionat în mai multe rânduri în studiile dumneavoastră şi care, iniţial s-a numit Piotr Gonciaruk (până în 1950) – agent al NKVD de naţionalitate rusă paraşutat în România, în timpul celui de-al doilea război mondial şi arestat de autorităţile de la Bucureşti. Eliberat din detenţie imediat după lovitura de stat de la 23 august 1944, acesta a ajuns reprezentantul agenturii NKVD din România şi „a făcut parte din grupa de informaţii sovietice care acţiona în România sub conducerea fostului colonel sovietic Nicolai Petrovici Zudov”. comentariu de pe un site

  1. Titi, n-am auzit de asta, dar as fi bucuros sa se impace toata familia Petrescu.

   Ai dovezi?

   Mai ales Cezar cu Camil, intru eternitate! Sa iasa ceva a la Ilf si Petrov sau fratii Goncourt. Avocatii cu acelasi nume n-au nici o jena sa se asocieze, scriitorii de ce nu?

   Nu.

   Doar marturii. 

   Dl

   Mache nici nu aveati ca sa azuti! Santeti doar pictor,nu?!

   Da, de ce nu o intrebi pe Leana? 

  O constatare care ma cutremura! 

  La un moment dat, in perioada comunista, datorita dezvoltarii "multilaterale" a societatii, economia, in ansamblu, avea nevoie de tot mai multi specialisti. 

  A fost perioada de emulatie cand, multi tineri (multi de la tara) chiar cu studii la seral si apoi facultatea la FF s-au specializat si au ajuns in posturi si functii inalte. Sper ca nu este secret de stat cazul domnului Marga, plecat de la saiba si ajuns rector la UBB Cluj Napoca. 

  Dupa 1990, incepand cu saltarea lui Petre Roman in post de prim ministru, constat cu amaraciune (probabil si aceasta stare de lucruri a fost unul dintre motivele scarbei provocate presedintelui Constantinescu) si lehamite totala ca, in fapt, cei unsi in posturi pentru a scoate Romania din mocirla in care se afla, nu sunt cei cu chemare pentru asa ceva ci cei "chemati" la asa ceva.

  Unde as putea sa dezertez??. 

  1. Un evreu nerecunoscut, recrutat in armata, in timpul lui Antonescu, se intreba tot asa, "Unde as putea sa dezertez?", iar tata i-a spus: "In Dobrogea".

  informatii despre costurile, platile si cheltuielile suportate de Domnisoara vom putea afla pana la inceputul saptamanii viitoare....Chiar si costurile de cazare.....

  1. Costurile de cazare si masa sint interesante. Daca raportul pret/beneficiu la studiile in State e corect, domnisoara a invatat cam de 50 de centi...

   parerea mea e ca pe Ponta il durea fix in pix de zbaterea compulsiv-paranoida a viitorului ex-sef al statului...era sa si adoarma asteptad redevous-ul de la ambasada Frantei.Oricum fac ce le trece prin cap , asa a facut si agricultorul sef asa va face si viitorul exponent al sri, in statul feudal-romanesc, asta e se schimba domnitorul faanariot!

  Să ne trăiești!!! Excelent scris și spus!!!

  Dacă ai mai puțin de 40 de ani și ești bărbat, te pot cere de bărbat???:)) 

  pa 

  1. Prostaco, daca nu ştii cati ani are Make ce dracu cauti pe aici?

   Ma intrebam si eu citeodata ce caut pe-aici, acum realizez legitimitatea prezentei mele: stiu citi ani are Make!

   am 63 de ani, dar nu te impiedic sa ma ceri; daca ai peste 1.75. esti subtire si nu depasesti 18 ani, atunci s-ar putea sa si accept.

   eu sunt convins ca nu s-ar plictisi o noapte intreaga domnisoara Mihaela cu farmecul tau.Ziua te rog insa rezerv-o in continuare redactiei ziarului Bursa. Stii tu, Batman vegheaza. Priveste reclama domnului care este barman in München Charles Schumann si gandeste la sloganul separate the men from the boys---

   draga Mihaela, lasand diferenta la o parte poti te rog sa explici mai in detaliu ce vrei sa spui: ..."si esti barbat"...., iar apoi "te pot cere de barbat". Ca maestrul este un barbat nu este absolut nicio indoiala atunci cand ii citesti articolele. Dar pentru ce vrei sa faci o cerere doar pentru aceasta calitate. Chiar acum imi dau seama ca desi eram vreo 20 milioane de brute, totusi aceasta calitate se pare ca nu se mai gaseste. Sa fi gresit domnul Treichl sau esti tu prea pretentioasa. Desi in momentul in care ma gandesc la unii politicieni atunci chiar ma intreb daca sunt compatibili corespunzator cerintelor femeii emancipate, asa cum se doreste a fi in cadrul consiliului european. Doar a spus domnul Schulz : priviti-va vecina si daca o considerati buna atunci trimiteti-o la Bruxelles. Eu sincer ca v-as vota pentru ca stiti sa alegeti cei mai bun.

   Prostacule, n-a gresit; Make are putin mai putin de 40 de ani , in activitate/servicii. 

  Daca d-na Nicolai a intrebat-o pe juna ministresa despre taxe si pensii,inseamna ca stie ceva ,iar d-na Petrescu nu a fost deloc convingatoare.Cat despre comisia de ancheta, cred ca d-na Nicolai si-a facut treaba corect si in interesul national.Despre d-l Petrescu, s-a vazut limpede cat il duce capul...

  mie cand am vazut-o prima data la TV mi-a adus aminte de Anastase Roberta, fata unui alt patriot de la SIE

  am ajuns o tara de nivelul celor arabe unde sefii structurilor de informatii isi scolesc copii afara musai pe bani -publici- multi 

  make , inteleg ca d-na ministru a spus sec - nu este adevarat- ce a aparut aici. 

  da o reunire cu familia la Maruta n-am putea vedea?

   

  1. Da, Petreasca a infirmat ca-i fiica lui Petrescu.

   Imi pare rau, crezusem ca am incheiat treaba. 

  Cretini ajunsi in functii extraordinar de importante pentru statul roman,pt noi toti.Aste

  T o discutie pe probleme economice a d-rei cu dl Mugur isarescu, georgescu,sa din minizterul finantelor.Niste nenorociti cei care au pus-oaco,o si ea lipsita de simtul realitatii sa stea cretini imbecili 

  Lucrurile sunt probabil asade grave incit au pus-o pe tmpita asta sa le incurce si mai rausa nu le mai decurce nici dradu.Vai de capul nostru, ce ne paste .Cumm sa pui asa ceva sa conduca unul dintre cele mai grele ministere din tara!Imi dau seama ce. Dezastru trebuie sa fie .Vai de. Noi !!!

  Cam incalcita dizertatia.Daca se face referire la Anca Petrescu,arhitecta de la Casa Poporului,este imposibil sa fie sora Ioanei Petrescu pentru simplul motiv ca diferenta de varsta intre ele se apropie de 40 de ani.Iar tatal Petrescu ar trebui sa bata in 90 de ani. Nici mama si fiica nu pot fi deoarece copii Ancai Petrescu(Dumnezeu sa o ierte) poarta numele Marculet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro