Banca Angliei a menţinut ieri dobânda de referinţă la 5,25%, după 14 majorări consecutive

A.F.
Bănci-Asigurări / 22 septembrie

Banca Angliei a menţinut ieri dobânda de referinţă la 5,25%, după 14 majorări consecutive

Banca Angliei a menţinut ieri dobânda de referinţă la 5,25%, încheind o serie de 14 majorări consecutive, după ce noi date au arătat că inflaţia este acum sub aşteptări, transmite CNBC.

Din decembrie 2021, banca centrală a crescut constant dobânzile, în încercarea de a controla inflaţia, urcând principala sa dobândă de politică monetară de la 0,1% la un maxim din ultimii 15 ani, de 5,25%, în august.

Lira sterlină a scăzut cu 0,7% faţă de dolarul american la scurt timp după decizie.

Comitetul de politică monetară a votat cu 5-4 în favoarea menţinerii acestei dobânzi, la şedinţa din septembrie, cei patru membri care s-au opus preferând o altă creştere, de 0,25 de puncte procentuale, la 5,5%.

"Există semne tot mai mari ale unui anumit impact al politicii monetare mai stricte asupra pieţei muncii şi asupra dinamicii economiei reale în general. MPC va continua să monitorizeze îndeaproape indicii privind presiunile inflaţioniste persistente şi rezistenţa economiei în ansamblul ei, inclusiv înăsprirea condiţiilor de pe piaţa muncii şi comportamentul creşterii salariilor şi inflaţiei preţurilor serviciilor", a spus Banca Angliei'

De asemenea, MPC votează în unanimitate reducerea portofoliului de obligaţiuni guvernamentale din Regatul Unit cu 100 de miliarde de lire sterline (122,6 miliarde de dolari), la un total de 658 de miliarde de lire sterline, în următoarele 12 luni.

Aşteptările investitorii că Banca Angliei îşi va întrerupe ciclul de creştere a ratei dobânzii au crescut miercuri, după ce inflaţia din Marea Britanie a scăzut semnificativ sub aşteptările pentru luna august.

Creşterea anuală a indicelui principal al preţurilor de consum a încetinit la 6,7%, faţă de 6,8% din iulie, sfidând o prognoză consensuală că va accelera la 7%, deoarece reducerea preţurilor alimentelor şi cazărilor a compensat creşterea preţurilor carburanţilor la pompă.

În special, IPC de bază, care exclude preţurile volatile ale alimentelor, energiei, alcoolului şi tutunului, a scăzut la 6,2%, de la 6,9% în iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb