Banca Angliei recunoaşte erori în cifrele privind achiziţiile de obligaţiuni britanice

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 8 mai 2015

Banca Angliei a redus aproape la jumătate cifrele privind achiziţiile de obligaţiuni britanice, efectuate de investitorii străini în luna martie, corectând astfel informaţiile care arătau, în mod surprinzător, un nivel record de interes chiar înainte de alegerile din ţară.

Cumpărătorii străini au investit 14,8 miliarde de lire sterline (22,5 miliarde de dolari) în obligaţiuni britanice, în martie, potrivit băncii centrale, cu 13,4 miliarde de lire sub nivelul anunţat la data de 1 mai.

Conform Băncii Angliei, situaţia a fost creată de o eroare umană ce priveşte statisticile lunii februarie, care a făcut ca datele din martie să indice un nivel record al achiziţiilor de obligaţiuni de către investitorii nerezidenţi în Marea Britanie.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, şi colegii săi s-au abţinut de la comentarii publice înainte de alegeri, limitând declaraţiile la datele publicate de instituţie.

În februarie, investitorii internaţionali au cumpărat obligaţiuni britanice în valoare de 5,8 miliarde de lire, în loc să vândă obligaţiuni de 7,6 miliarde de lire, aşa cum anunţase iniţial banca centrală. În consecinţă, datele din martie, privind achiziţiile de obligaţiuni de 28,2 miliarde de lire, au fost eronate.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro