"Banca Carpatica" şi-a depăşit prevederile bugetare pe primul semestru

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 iulie 2004

"Banca Comercială Carpatica" a înregistrat, în primele şase luni ale anului, o depăşire a bugetului de venituri şi cheltuieli la nivelul principalilor indicatori de rezultat, se arată într-un comunicat al băncii. Astfel, profitul de 83 de miliarde de lei, aferent primului semestru din 2004, este cu 15% mai mare decît nivelul stabilit prin buget, şi cu 76% peste rezultatul perioadei similare a anului trecut. O depăşire importantă a prevederilor bugetare a fost consemnată şi pentru activele totale, valoarea de 3.635 miliarde lei raportată la sfîrşitul lunii iunie, reprezentînd 90% din nivelul prevăzut pentru întregul an.

Aporturile semnificative ale acţionarilor băncii la majorarea capitalului social, dar şi decizia acestora privind capitalizarea rezervelor au dus valoarea capitalurilor proprii pînă la un nivel de peste 1.000 miliarde lei, cu 43% mai mare decît cea consemnată la sfîrşitul anului trecut. În aceste condiţii, valoarea anualizată a rentabilităţii capitalurilor (ROE) este de 13,03%, ceea ce indică o utilizare în condiţii de eficienţă a fondurilor provenind de la acţionari.

Recent, acţionarii "Carpatica" au hotărît ca nivelul capitalului social al băncii să fie majorat cu suma de 190 miliarde de lei, prin încorporarea rezervelor constituite din profitul anului trecut şi a primelor legate de capital, etapă ce urmează creşterii de capital cu 250 miliarde de lei, reprezentînd aport în numerar al acţionarilor. În urma acestei majorări, capitalul social al băncii va fi de 915,6 miliarde lei, valoare ce face din "Carpatica" cea mai capitalizată bancă din România. Indicatorul capital social/active bancare totale atinge un nivel de peste 25%.

"Banca Carpatica" împlineşte cinci ani de activitate, aniversarea fiind marcată şi prin inaugurarea unui nou sediu în Sibiu. Încă de la începutul activităţii sale, "Carpatica" şi-a fixat ca ţintă întreprinderile mici şi mijlocii, individualizîndu-se, în timp, în peisajul bancar românesc ca bancă a IMM-urilor. "Carpatica" s-a extins continuu, ajungînd să numere, la ora actuală, aproximativ 50 de unităţi pe întreg teritoriul ţării. În plus, aprecierea continuă a principalilor indicatori care măsoară performanţa bancară a făcut ca numărul acţionarilor societăţii să crească de la 60 - cîţi erau la înfiinţare - la peste 700, în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro