Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BANCA CENTRALĂ A FRANŢEIEconomia franceză se va redresa, în primul trimestru din 2020

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Economia franceză se va redresa în primul trimes­tru din 2020, după declinul de la finalul anului trecut, când grevele din sectorul transporturilor au redus activitatea, se arată într-un raport publicat ieri de Banca Centrală a Franţei, transmite Reuters, conform Agerpres. Instituţia estimează un avans al PIB-ului Franţei de 0,3% în primele trei luni din acest an, comparativ cu trimestrul al patrulea din 2019, când a doua economie a zonei euro s-a contractat cu 0,1%.

Declinul i-a surprins pe analişti şi pe oficialii Băncii Centrale a Franţei, care se aşteptau la o creştere a economiei de 0,2% în ultimele trei luni din 2019.

Companiile au preferat să-şi reducă stocurile decât să producă mai multe bunuri.

Guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, a precizat că economia franceză ar urma să beneficieze de pe urma scăderii şomajului, a creşterii veniturilor şi a majorării investiţiilor corporaţiilor.

Încrederea în industrie a fost stabilă în ianuarie, situându-se la acelaşi nivel ca în decembrie, la 96 de puncte, mai arată raportul citat.

Companiile au raportat o scădere a producţiei, luna trecută, din cauza grevelor, în special în domeniul aeronautic, al producerii de maşini şi al echipamentelor electrice, care depind de lanţuri complexe de furnizare. În schimb, sectorul serviciilor a înregis­trat o creştere în ianuarie, comparativ cu decembrie.

Începând din data de 5 decembrie, în Franţa au avut loc proteste de amploare faţă de reforma sistemului de pensii. Sindicatele din transporturile publice cer Guvernului francez să reanalizeze sau să retragă planul de unificare a regimurilor de pensii. Totodată, ele sunt nemulţumite de decizia Guvernului de a creşte vârsta minimă de pensionare la 64 de ani, începând din 2027.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS