Abonament gratuit

Banca Centrală a Germaniei nu se aşteaptă la o recesiune profundă

M.I.
Internaţional /

Banca Centrală a Germaniei nu se aşteaptă la o recesiune profundă

Este posibil ca economia germană să fi înregistrat o nouă contracţie în trimestrul al treilea al acestui an, a apreciat luni Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) care a subliniat însă că nu mizează pe o recesiune profundă, transmite Agerpres.

Economia germană s-a contractat cu 0,1% în trimestrul aprilie-iunie 2019 şi o nouă contracţie în trimestrul iulie-septembrie ar însemna că cea mai importantă economie a Europei a intrat în recesiune tehnică.

"Producţia economică a Germaniei este posibil să se fi contractat uşor şi în trimestrul al treilea. Factorul decisiv este continua încetinire a industriei orientate spre export", a informat Banca centrală a Germaniei în raportul său lunar. În plus, instituţia a adăugat că nu este optimistă cu privire la şansele unei relansări rapide. "Semnalele preliminare oferă puţine indicii cu privire la o revenire sustenabilă a exporturilor şi o stabilizare a industriei", ceea ce creşte riscurile ca încetinirea să se extindă şi asupra sectoarelor orientate spre piaţa internă, a apreciat Bundesbank.

Cu toate acestea, Banca Centrală a Germaniei nu se aşteaptă la o recesiune profundă. "O recesiune în sensul unei reduceri semnificative, ample şi de durată a producţiei economice nu se întrevede în prezent", subliniază Bundesbank, potrivit Agerpres.

La începutul acestei luni, principalele institute economice din Germania şi-au revizuit estimările de creştere pentru anul acesta şi anul viitor, dând vina pe cererea globală modestă pentru produse manufacturate şi incertitudinile provocate de disputele comerciale.

Potrivit Eurostat, Germania a fost principalul partener comercial al României, în 2017, în condiţiile în care 20% din exporturile şi importurile de bunuri ale României au avut ca destinaţie sau au venit din prima economie europeană. La nivelul UE, Germania a fost principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una din primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie