Banca Comercială Română primeşte solicitări noi pentru programul Noua Casă

A.F.
Bănci-Asigurări / 28 februarie

Banca Comercială Română primeşte solicitări noi pentru programul Noua Casă

Oferta BCR pentru Noua Casă vine cu o dobândă de 2% + IRCC (5,97%) şi 0 costuri pentru analiza dosarului. Avansul minim este de 5% pentru locuinţe de până la 70.000 euro, echivalent lei, şi de 15% pentru locuinţe cu valori între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, suma maximă care poate fi acordată poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului prin acest program guvernamental.

Ca recomandare de educaţie financiară, BCR le indică tuturor clienţilor care solicită creditul Noua Casă să ţină cont şi de protecţia lor şi a persoanelor dragi pe perioada derulării creditului, printr-o asigurare de viaţă, cu adăugarea unor acoperiri suplimentare, absolut necesare în cazul unor evenimente neprevăzute.

Asigurările acoperă plata temporară a ratelor în cazurile de şomaj involuntar sau concediu medical prelungit, sau acoperă chiar parţial sau total creditul, în cazul apariţiei unor afecţiuni grave, în funcţie de diagnosticul medical, în caz de invaliditate parţială şi permanentă sau chiar deces. Costul este descrescător, calculându-se lunar în funcţie de soldul creditului.

De asemenea, este recomandată încheierea unei asigurări separate pentru protecţia venitului, care asigură un anumit venit în cazul pierderii locului de muncă, oferind clienţilor oportunitatea să se concentreze pe găsirea unui nou job.

Exemplu de calcul Noua Casă BCR:

Credit: 270.000 RON

Perioadă: 30 ani

Dobândă: 7,97% (2% + IRCC), IRCC: 5,97%; este variabilă şi se calculează în funcţie de Indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) publicat în ultima zi lucrătoare a fiecărui trimestru pe website-ul Băncii Naţionale a României, la care se adaugă o marjă fixă de 2%.

Comision evaluare imobil: 470 lei, inclusiv TVA

Comision de gestiune FNGCIMM - 0,15% anual, calculat la valoarea garanţiei

Rata lunară: 2.079 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)

Valoare totală plătibilă: 630.404 lei

Dobândă anuală efectivă (DAE): 8,44 %

Banca Comercială Română s-a alaturat programului "Prima Casă", transformat ulterior în "Noua Casă", încă din 2009.

BCR oferă clienţilor persoane fizice şi creditul ipotecar standard "Casa Mea" cu dobândă fixă pe 5 sau 10 ani, produs extrem de util şi accesat de către clienţii care îşi doresc o predictibilitate a sumelor de plată sau doresc achiziţionarea unei locuinţe cu valoare mai mare de 120.000 euro.

În prezent, cea mai bună ofertă BCR pentru creditul "Casa Mea" este de 5,79%, dobândă fixă 5 ani, ulterior variabilă IRCC + 2,4%, pentru clienţii care virează salariul la BCR si achiziţionează o locuinţă eficientă energetic.

Pentru produsul "Casa Mea", BCR oferă suplimentar, până pe 16 aprilie 2024, tuturor clientilor care virează salariul la BCR şi un fond de urgenţă garantat, în echivalentul unei rate totale de credit de până la maximum 2.500 lei imediat după acordarea creditului.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb