Banca Mondială are nevoie de majorarea capitalului pentru a contracara efectele crizelor globale

S.B.
Bănci-Asigurări / 23 mai

Banca Mondială are nevoie de majorarea capitalului pentru a contracara efectele crizelor globale

Banca Mondială (BM) va insista pentru mai multe granturi şi mai mult capital de la statele membre, chiar dacă îşi sporeşte bilanţul pentru a majora creditarea, ca răspuns la schimbările climatice şi alte crize globale, a afirmat marţi Anna Bjerde, director general pentru operaţiuni la BM, informează Agerpres.

Instituţia financiară va atrage sprijinul donatorilor pentru nou înfiinţata facilitate de criză pentru cele mai sărace ţări din lume care se confruntă cu crize, inclusiv evenimente climatice severe, a explicat într-un interviu Anna Bjerde.

"Până la finalul anului sperăm să putem finaliza proiectul şi să avem un interes sporit pentru finanţare sa", sunt necesare miliarde de dolari pentru facilitatea de criză, susţine oficialul BM.

Pandemia a înrăutăţit criza datoriilor cu care se confruntau multe ţări sărace iar Bjerde speră să obţină progrese importante în atragerea interesului pentru nou înfiinţata facilitate de criză la reuniunile anuale ale Fondului Monetar Internaţional şi ale Băncii Mondiale, care vor loc în octombrie în Maroc.

"Avem într-adevăr nevoie să obţinem granturile de la ţările dezvoltate, bogate, pentru a avea resurse pentru statele cu venituri mai scăzute", a declarat oficialul BM.

Banca Mondială vrea să majoreze creditarea pentru a face faţă mai bine problemelor cum ar fi schimbările climatice, pandemiile şi conflictele.

"Trebuie să continuăm să lucrăm la ceea ce numim "evoluţia foii de parcurs" - o bancă mai bună dar şi o bancă mai mare", susţine Bjerde. Această foaie de parcurs cere conducerii BM să dezvolte propuneri specifice pentru schimbarea misiunii sale, a modelului operaţional şi a capacităţii financiare. De asemenea, se au în vedere explorarea opţiunilor, cum ar fi o potenţială nouă majorare de capital pentru a spori creditarea şi a avea la dispoziţie noi instrumente financiare.

Avem nevoie de angajamentul acţionarilor pentru majorarea de capital. "Există eforturi sporite din partea conducerii BM pentru analizarea tuturor oportunităţilor pentru maximizarea capitalului şi eliberarea de resurse, în primul rând interne, prin optimizarea bilanţului şi alte acţiuni", a explicat Bjerde.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Iar se va tipari bani fara acoperire (FED+BCE),

  inflatia va zburda,criza se va adancii,

  CEVA SOLUTII REALE CHIAR NU SE POATE GASI ??!! 

  Volumul de credit comercial oferit de băncile din SUA, în valoare absolută,

  a înregistrat recent cea mai abruptă coborâre din istorie,

  oare decidentii politici actuali inteleg ce inseamna ASTA ?! 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro