BANCA NAŢIONALĂ A AUSTRIEI:Ritmul de creştere economică va încetini în 2020

I.M.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Banca Naţională a Austriei (OeNB) ar putea să îşi revizuiască în scădere estimările de creştere economică pentru anul viitor, din cauza mai multor riscuri care au legătură cu expunerea pe Germania a industriei auto interne, a declarat joi seară guvernatorul OeNB, Ewald Nowotny, transmite Bloomberg.

Prezent la forumul economic de la Alpbach, Austria, Ewald Nowotny a spus că banca centrală îşi menţine la 1,5% prognoza de creştere pentru acest an şi nu a oferit o nouă cifră pentru 2020.

"În mod intenţionat nu am venit cu o nouă estimare pentru 2020 la acest moment pentru că vedem mulţi factori care generează incertitudine", a precizat Nowotny.

Unul dintre aceste riscuri este posibilitatea ca o diminuare a activităţii în industria constructoare de automobile din Germania să se extindă şi să îi afecteze pe furnizorii din Austria, a explicat el.

"Presupun că vom fi nevoiţi să ne revizuim în jos prognozele pentru 2020", de la nivelul actual de 1,6%, a mai spus Nowotny. "Este posibil ca noile prognoze să fie revizuite până la 1,5%, dar este prematur să avansăm o cifră concretă", a apreciat guvernatorul OeNB, potrivit sursei citate.

Economia Austriei este puternic interconectată cu cea a Germaniei, care consumă aproximativ o treime din exporturile Austriei, o mare parte din acestea constând în livrări pentru industria auto din Germania. O altă parte, în creştere, din exporturile Austriei merg spre economiile emergente din Europa de Est.

O eventuală decizie cu privire la revizuirea prognozelor de creştere ale OeNB nu va mai fi luată de Ewald Nowotny, care, începând de duminică, va fi înlocuit de Robert Holzmann, atât la conducerea Băncii Naţionale a Austriei, cât şi în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS