Banca Românească dă startul programului de granturi nerambursabile pentru creşterea competitivităţii IMM-urilor

J.P.
Bănci-Asigurări / 1 octombrie 2020

Banca Românească dă startul programului de granturi nerambursabile pentru creşterea competitivităţii IMM-urilor

Banca Românească dă startul implementării celor trei măsuri ale schemei de ajutor de stat din cadrul Programului Operaţional Competitivitate în valoare de un miliard de euro pentru IMM odată cu semnarea convenţiei de colaborare cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, conform unui comunicat trimis redacţiei.

În cadrul măsurilor de sprijin instituite prin Ordonanţa de Urgenţă 130/ 31.07. 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pot beneficia de acest ajutor de stat întreprinderi mici şi mijlocii, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, organizaţii nonguvernamentale sau cabinete medicale individuale, fondurile alocate fiind:

- microgrant în sumă fixă pentru capital de lucru - 2.000 euro/beneficiar,

- granturi pentru capital de lucru, sub formă de cost unitar (15% din cifra de afaceri pe anul 2019),

- granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor (50.000 euro - 200.000 euro).

Schema de ajutor de stat are ca obiective specifice menţinerea în piaţă a IMM-urilor din România, menţinerea/creşterea numărului de angajaţi, diversificarea activităţilor IMM-urilor şi sprijinirea activităţilor economice din domeniile de activitate care contribuie la reducerea soldului negativ al balanţei comerciale.

Liviu Rogojinaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri: "Ne bucurăm că Banca Românească este din nou printre primele bănci care sunt gata să contribuie la implementarea programelor guvernamentale destinate susţinerii IMM-urilor cu afaceri afectate de pandemie. Avem astfel certitudinea că măsurile adoptate de Guvern în scopul oferirii de granturi nerambursabile pentru capital de lucru şi investiţii vor aduce contribuţii semnificative la dezvoltarea activităţii economice".

Oana Ilie, director general adjunct la Banca Românească: "Activitatea IMM-urilor este susţinută prin programe guvernamentale ale căror beneficii sperăm să fie fructificate cât mai rapid de către toţi participanţii la schema de ajutor de stat. Invităm astfel IMM-urile a căror activitate afectată de pandemie se încadrează în condiţiile schemei de ajutor de stat să nu rateze această oportunitate. Dorinţa Băncii Româneşti este de a ajuta antreprenorii să continue să investească în extinderea capacităţilor de producţie, în crearea de noi locuri de muncă, în proiecte de transformare digitală şi eficientizare cu impact pozitiv asupra întregii economii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro